יום שני, 11 בינואר 2010

נועם ממשיך עם ה-Brew in a Bag שלו...

פרק שני בסאגת ה-Brew In a Bag של נועם (זה היה הראשון). הפעם הבאה תהיה כנראה כשנבדוק מה יצא... נועם, בבקשה:

בהמשך לניסוי ה BIAB, ניגשתי הערב לבקבק את ה ~10 בקבוקים שיצאו מ3.5 ליטר. העברתי בסיפון את הבירה ממיכל המיונז הזכור לטוב לגריקן קטן (האדום) ששמתי בו כבר את תמיסת הסוכר לביקבוק.
המחשבה שלי היתה להעביר את הבירה לבקבוקים דרך משפך (מחוטא כמובן) כי להעביר לדלי ביקבוק נראה לי ברדק בשביל כ"כ מעט בקבוקים. אבל אז הציע גיסי שעזר לי בתהליך, " למה שלא תשאיר את הבירה בג'ריקן וזהו"

וואלה, רעיון! אם כבר ניסויים, אז עד הסוף.

אז בתמונה רואים את הג'ריקן מלא בבירה עם סוכר ל PRIMING. הפקק סגור היטב ואני מקווה שהבירה תתסוס יפה במיכל ותקבל גיזוז כרגיל.
הבעיה (!) היחידה היא שברגע פתיחת המיכל צריך יהיה לשתות את הבירה במכה אחת. אז במפגש הבא, אם אבוא עם ג'ריקן, תדעו להכין את הכוסות...

אגב, ביום חמישי האחרון אירחתי קהל גדול לטעימות בירה. שתינו די הרבה והרבה מהם הלכו הביתה עם שישיה (ששילם עליה). אז כמעט לא נשארו לי בירות...
שבוע טוב
נועם

6 תגובות:

יואב אמר/ה...

נועם, תבדוק טוב שאין לך דליפה...גריקן כזה לא אמור לעמוד בלחץ גבוה....

נועם אמר/ה...

בדקתי אמש,
הגריקן מנופח כולו אבל אין דליפה. שמתי אותו במחסן, בצד, כדי שאם יהיה פיצוץ לא יהיה נזק גדול מידי.
אבל כנראה שטלטולים חזקים מידי לא יהיו בריאים לגריקן הזה.

Dagan אמר/ה...

אני מציע שתזמין חבלן או רובוט של המשטרה לשלב הפתיחה של הג'ריקן. מה שבטוח בטוח.

אילן אמר/ה...

נועם - אתה יכול לשים את הג'ריקן במקרר, הקירור אמור לסייע לפחמן הדו-חמצני להתמוסס בבירה, ולהפחית את הלחץ.

Dagan אמר/ה...

אילן, אבל בטמפרטורה של מקרר השמרים לא יספקו את הסחורה...

אדי אמר/ה...

אם הכל יעבור בשלום, אפשר לדעתי למזוג מספר פעמים מהג'ריקן, אחרי המזיגה סוגרים טוב את הפקק, כמובן, וזהו. בהצלחה