יום רביעי, 9 בנובמבר 2011

Latitude 48 - פירוק והרכבה

לעיתים נדירות מתקיימות טעימות בירה שיש מאחוריהן סיפור ובעיקר שכל תכליתן לבחון נושא. אלה בדרך כלל מיועדות לגיקים אמיתיים שבאים לחפור ולא סתם להנות מכוס בירה. ואם אפשר על הדרך גם להנות מהבירה עצמה - מה טוב.

Latitude 48 היא בירה בסגנון IPA מבית היוצר של מבשלת סמואל אדמס האמריקאית. הסיפור המסתתר מאחורי השם המסתורי הוא פשוט - כשות היא צמח שהסתגל היטב ומגודל באיזורים קרירים ובעיקר ברצועת קו הרוחב 48 (צפון) המכונה רצועת הכשות. הבירה משלבת 5 זני כשות שכולם גדלים לאורך קו רוחב זה - Hallertau Mittelfrueh מגרמניה, EK Goldings מאנגליה ושלושה זנים - Ahtanum, Simcoe ו-Zeus מארה"ב. עד כאן הכל אולד ניוז.

אבל בנוסף ל-Latitude 48 שלה, הגדילה סם אדמס לעשות ופירקה את הבירה ל-5 בירות נפרדות כשכל אחת היא single hop IPA שבאה להדגים ולהמחיש את אחד מזני הכשות שבבירה האם. מראש נראה שמדובר בפרוייקט לימודי מגניב אבל קשה לבנות ציפיות שאחת או יותר מהחמש תעלה על הבירה המשלבת את כולן. אז לשם הלימוד התכנסנו בפורטר אנד סנס, באדיבות מועדון Sam Adams VIP וחברת טמפו ובהנחיית שחר הרץ לפירוק והרכבה של הלטיטיוד.
לפני שנתאר את הטעימות - כמה מילים על כל אחד מזני הכשות:
Hallertau Mittelfrueh - כשות גרמני הגדל במחוז הלרטאו בבוואריה, הנמנה על זני הכשות האצילי (Nobel Hops). כשות מעודן, עשבוני וארומתי המשמש בלאגרים גרמניים רבים.
East Kent Goldings - כשות אנגלי שמקורו במזרח מחוז קנט ומשמש מזה למעלה ממאתיים שנה בבירות אייל ולאגר אנגליות (ולא אנגליות). השימוש ב- EK Goldings נעשה גם למרירות וגם לארומה והוא מאופיין בטעמים "אדמתיים"
Ahtanum - זן אמריקאי עדין יחסית המשמש בעיקר לטעם (הוספה מאוחרת) וארומה. מתאפיין בטעמים וארומות הדריים ואורניים ומעט פרחוניים
Simcoe - זן אמריקאי המתאפיין בטעמים וארומות חריפים/ספייסיים וניתן להרגיש בו בעץ ומחטי אורן לצד הדריות. סימקו הוא אחד הזנים המעניינים ונעשה בו שימוש הולך וגדל בבירות כשותיות או מוטות כשות.
Zeus - זן אמריקאי שהוא אחד מזני הסופר אלפא, שאחוז חומצות האלפא (AA%) בו נעה בין 13% ל-18%. הוא משמש בדרך כלל יותר למרירות ופחות לטעמים וארומה.

ואחרי שחפרתי לכם במונחים השמורים לגיקים יחידי סגולה (אם דילגתם וקפצתם ישר לפה, סלחתי מראש), יאללה - לטעימה. לאחר מועצת שבט קצרה הוחלט שנפתח את הטעימה וגם נסיים אותה בבירת האם - זו המורכבת מכל 5 הזנים. אחרי שדגמנו את הרפרנס והיתה לנו נקודת ייחוס - התחלנו עם גרסאת ההלרטאו. הבירה מאוזנת ומרה ועשירה בארומה. היא נעימה לשתיה ובהחלט עומדת בזכות עצמה.
הבירה הבאה שטעמנו היתה הגרסה מבוססת הגולדינגס. אני חייב להודות שלמרות שזהו זן שאני אוהב ועושה בו שימוש רב, העמידה שלו לבדו ללא תמיכה של זנים נוספים היתה מאכזבת מאוד. אין בו את המורכבות המספקת וחסרה בו ארומה. הבירה הזאת היתה בהחלט מאכזבת מבחינתי.

אחרי שסיימנו עם אלה שממזרח לאוקיינוס, המשכנו לזנים האמריקאים כשהראשון שבהם היה ה-Ahtanum. זהו זן שאני לא כל כך מכיר ושתיאורטית עורר בי ציפיות אבל הוא היה עדין מידי וחסר את העוצמה המספקת לספק קונטרה הולמת למאסת הלתת שבבירה הזאת.

המשכנו לסימקו - כשות שאני מחבב במיוחד אבל גם כאן נכונה לי אכזבה. לצד המרירות (שהיתה) ציפיתי לעוצמה של ספייסינס שלא קיבלתי אותה. גם הארומה לא היתה מספקת כפי שהייתי מצפה לה.
ולסיום - הזאוס. הכשות הזה שזו הפעם הראשונה שאני נחשף אליו (לפחות בבידוד כמו כאן), מתאפיין באחוזי אלפא גבוהים שיוצרים "חוסר איזון" (חוסר איזון, למרות איך שזה נשמע, זה לא בהכרח דבר רע) בין המרירות לטעמי הכשות. זו כשות שדווקא פצצת המרירות שבה הופכת אותה למעניינת ושונה מהחברות הקודמות. צריך למצוא הזדמנות להשתמש בה פעם...
אם לסכם - לדעתי (נדמה לי שהייתי בדעת מיעוט בפורום המכובד) דווקא ההלרטאו גנב את ההצגה לכל הכשות האמריקאית המתחכמת (ודבר אחד אי אפשר להגיד עלי - שאני אעדיף כשות גרמני על אמריקאי). זו היתה הבירה היחידה בין החמישה שהצליחה להגיש ארומה עשירה וטובה לצד מרירות מכובדת וטעמי כשות. אבל חייבים לציין - אם יש דבר שלמדנו כאן הוא דווקא שהמורכבות הנולדת מהשילוב עולה על סכום החלקים. בין פירוק להרכבה - אני מעדיף הרכבה.
ואם כל זה לא הספיק, קינחנו ב-Wee Heavy, גם היא מבית היוצר של שמואל אדם. זו בירה כבדה ומאלטית - יותר ממה שאני יכול להכיל בשלב הזה של הערב. לגימה קטנה לשם הטעימה אבל לא יותר מידי כדי לא לקלקל את טעמי הכשות שנשארו לי בפה.
אז שוב - תודה לפורטר אנד סנס על האירוח (ועוד לא אמרתי כלום על האוכל, אוכל ועוד אוכל המשובח כל כך בו האביסו אותנו כל הערב), לשחר הרץ על ההנחייה וכמובן לשרון מטמפו על ההפקה והיוזמה. היה כיף גדול.

יום שישי, 4 בנובמבר 2011

Yeast, Yeast, Yeast

אחח... איזו הזנחה.
טוב - נכנסתי וקודם כל לפני שניגשתי לכתוב הייתי צריך להדליק שוב את האור בבלוג, להעיף את קורי העכביש, לנגב אבק, ללטף פוסטים ישנים שלא זכו לתשומת לב ולהבטיח להם שזה לא יקרה שוב (למרות שכולנו יודעים שרוב הסיכויים הם שזה דווקא כן יקרה). עכשיו הכל מוכן ואפשר לכתוב שוב, ובמיוחד שהפעם יש גם ממש סיבה טובה.

בחובבי ציון התנהל דיון לפני כמה זמן בנושא השוואת שמרים שונים על אותו תירוש. רון חילק בישול שלו לשני מיכלי תסיסה והשתעשע בהגשת שמרים שונים ודניאל הציע ניסוי. למעשה הנושא כבר עלה בעבר אבל פתאום עכשיו, זו היתה בדיוק הרוח שהיתה חסרה לי במפרשים וברגע התגבש הרעיון. הרעיון היה להשתמש במבשלת העם לייצור 200 ליטר תירוש שיחולק בין 10-12 מבשלים ביתיים שיקחו אותו הביתה איתם ויתסיסו אותו - כל אחד עם שמרים אחרים.

פרויקט דומה נעשה במבשלת Nøgne Ø המופלאה שבנורבגיה (וסוקר בבלוג של grove). שם חולקו 800 ליטר של Saison מייצרת באופן שוטף בין 40 מבשלים ביתיים שלקחו את התירוש וטיפלו בו כרצונם (שמרים, dry hopping, פירות, תבלינים ותוספות). אנחנו התמקדנו הפעם רק בשמרים. דברים אחרים בפעם אחרת (:
פרסמתי בפורום הודעה על הניסוי ותוך פחות מיממה התמלאה רשימה של 12 משתתפים (אחדים שלא הסתדר להם מועד הבישול התחלפו באחרים) ובסופו של דבר התייצבה הנבחרת: יואב קובלסקי, שחר קליין, נועם שלו, שחר הרץ, אבי טלמור, חביב טולדנו, רועי בן-ארי, פרננדו הקדוש, עודד בכר, רון בובליל, אני (דגן) ובועז לנר שהספיק להכנס רגע לפני סגירת הדלתות.

מטרת הניסוי היא להבין את השפעת השמרים השונים על הבירה ולצורך כך נבנה מתכון שהוא מתון מבחינת המרכיבים ומבחינת הטעמים שלו. מתכון שייתן במה נאותה לשמרים לשחק. לתת בסיס אנגלי, קצת לתת קרמלי, צבע בהיר אדמדם, מרירות מתונה וכשות אנגלית סולידית לטעם וארומה.

Volume: 200 liter
OG: 1.046
Color: 19 EBC (10 SRM)
IBU: 29 (Rager)

38 kg (92.2%) Pale Malt
3 kg (7.3%) Caramel Malt 100 EBC
0.2 kg (0.5%) Roasted Barley 1200 EBC
170 gr. Northern Brewer 9.6 %AA @ 60 min.
150 gr. EK Goldings 5.5 %AA @ 15 min.
150 gr. EK Goldings 5.5 %AA @ 0 min.

Mash: Saccharification 75 min @ 67°C, Mash out 10 min @ 75°C

מבחינת השמרים המשתתפים בניסוי - המשתתפים בחרו עם מה הם מעוניינים להתסיס והרשימה שיצאנו איתה בהחלט מכסה את מרבית שמרי ה-ALE שניתן להשיג בארץ (וגם כאלה שעשו עליה בדרכים לא דרכים). המגוון כלל 12 זנים שונים של שמרים בסגנון אנגלי, אירי, בלגי, אמריקאי, חיטה, שמפניה וסזון:

סגנון שמרים יבשים/טריים שמרים יצרן
Belgian Saison טריים WLP-565 White Labs
British Ale יבשים Nottingham Lallemand
English Ale יבשים Gold Muntons
Irish Ale טריים WLP-004
White Labs
Champagne יבשים EC-1118 Lalvin
Belgian Ale יבשים T-58 Fermentis
Belgian Golden Ale טריים WLP-570 White Labs
Wheat יבשים WB-06 Fermentis
American Ale יבשים US-05 Fermentis
General Purpose יבשים S-33 Fermentis
English Ale יבשים S-04 Fermentis
English-style ale יבשים Windsor Lallemand

בערך שבוע מאוחר יותר ואנחנו כבר מבלים ערב בישול במבשלת העם, בנוכחות 10 מבשלים ביתיים (2 נוספים לא יכלו להגיע והתירוש שלהם הגיע אליהם בדיוור ישיר). בשעה חמש אחה"צ התחלנו את המאש ומסביבות שעה שש התחילו טפטופים של המשתתפים. לפני השעה תשע בערב, בתחילת ה-boil כבר היינו בהרכב מלא.
בודקים גרביטי במהלך המאש...
תוך כדי שתיה של בירות וסיידרים מסחריים וביתיים וחפירות בעניינים שברומו של עולם (ברומו של העולם הצר שלנו כמובן - ענייני בירה) ניהלנו דיון קצר והכנסנו שינויים אחרונים במשטר הכשות וברמת המרירות של הבישול.
סידורים אחרונים, קדיחת חור לנשם, התקנת ברז, חיטוי יסודי של מיכלי התסיסה...
והעמדה למסדר...
ובעשר וחצי, חצי שעה אחרי התכנון המקורי, התירוש קורר והועבר למיכל ממנו הוא נמזג למיכלים של החבר'ה. בערך 17 ליטר תירוש מובחר בכל מיכל.
בסביבות שעה 11 בלילה יצא כל אחד עם מיכל תסיסה מלא בדרך הביתה, בתקווה שהטילטולים של הדרך יספקו אריישן טוב לקראת הגשת השמרים. בסביבות אחת וחצי נכנסתי למיטה אחרי שהמיכלים עם השמרים נחים במרתף (בנוסף למיכל שלי, אני עושה בייביסיטינג למיכל של יואב בינתיים) ואחרי מקלחת טובה.

אני חייב להגיד שההתרגשות שלי היתה גדולה. במידה רבה זה היה חלק מהחזון שלי למבשלת העם. לעשות פרוייקטים וניסויים ביחד עם מבשלים ביתיים ולנצל את הגודל (פיצי ביחס לגדולים וענק ביחס לביתיים) לעשות דברים מעניינים. לראות את שורת המיכלים האלה מתמלאים בבירה... איזה כיף!

ומה השלב הבא אתם שואלים? בעוד כחודש וחצי נקיים אירוע טעימה משווה. כל אחד מהמתסיסים יגיע עם בקבוקים של הבירה שלו לצד תיעוד מלא ויסודי של התסיסה ונתוני הסיום שלה וננסה להבין מה כל שמר עשה לתירוש ולאן הוא לקח אותו. חובבי ציון באשר הם כמובן יוזמנו לקחת חלק ואם אתם לא חובבי ציון... אם תהיו נחמדים, אולי גם לכם אפשר לסדר משהו (:

** אה... וגם, תודה לשחר הרץ על התמונות!!! מה היינו עושים בלעדיך (:

יום שבת, 2 ביולי 2011

הדובים באים לעיר - אינדירה מחבית בשטרן 1

בילוי של צהרי שבת קייצית בתל אביב זה תמיד טוב. יש איזה אוירה של שחרור וחופש בעיר הזאת ואני תמיד נהנה לטייל ברחובות - בכל יום ובכל שעה. אבל הפעם היתה התרגשות גדולה במיוחד - לראשונה בירה מחבית של הדובים נמזגת בתל אביב!! הבירה - אינדירה (ה-IPA שלנו) והמקום - שטרן אחד.
לבילוי הזה הצטרף אלי עדי (בן 10) ויחד תפסנו טרמפ עם דפי שנסעה לראות סרט בסינימטק. מרחוב הארבעה טיילנו רגלית דרך שד' רוטשילד ומשם לפלורנטין. הרחובות היו ריקים, רוח קיצית קלה ליוותה אותנו וההליכה ביחד היתה נהדרת והיתה הכנה טובה לבירה שתבוא בהמשך.
הבניינים הישנים (בין שמשופצים יותר או שמשופצים פחות) בשדרות רוטשילד תמיד מרתקים אותי ומקסימים בעיני. הם מין חיבור כזה בין תל אביב הישנה והרומנטית לבין תל אביב החדשה והתוססת. חיבור שהוא אולי המהות של העיר המופלאה הזאת.
לאט לאט, כשמדרימים ונכנסים לפלורנטין, האוירה משתנה והופכת צבעונית ואוטנטית יותר. השכונה הזאת שיש לה אופי אחד ביום ואחר בלילה, מציעה בשבת בצהריים משהו משניהם. שלא כמו באמצע שבוע, בצהרי שבת רגוע בפלורנטין וזה נעים בהחלט.
אחרי חצי שעה של הליכה נינוחה (ויותר מ-70 תמונות שהצטברו במצלמה) התייצבנו מול היעד שלנו - הפאב שטרן 1 (ניחשתם נכון, ברח' שטרן, מס' 1). הזמן היה כמה דקות לפני 12 בצהריים וחנן וצוותו היו עסוקים בארגונים אחרונים לקראת הפתיחה בשתיים-עשרה. לאחרונה התחילו לפתוח בשטרן לבראנץ' בשבת ונראה שבהחלט יש קהל שמתאים לו ללוות את השלווה של סוף השבוע באיזה אג בנדיקט עם נקניקיה טובה וכוס בירה.
עדי ואני תפסנו מקום על הבר, עדי הוציא ספר ושקע לתוכו תוך כמה שניות ואני בחנתי את הברז החדש שבקצה הסוללה המרשימה (סוללה המונה 22 ברזים!!!).
לאט לאט התחילו לזרום האנשים. הכיף הגדול באירוע הזה היה שהיו בו המון חברים טובים שבאו לאכול איתנו נקניקיות, לשתות איתנו בירה, לדבר איתנו על בירה, לפרגן וסתם להנות משבת קיצית בפלורנטין. קצת כמו מסיבה פרטית.
בשלב מסויים המקום היה כבר ממש צפוף והומה אדם והבירה - אשכרה זרמה כמים...
האינדירה היא מבחינתי בירת הדגל של הדובים והעובדה שהיא גם הראשונה לקפוץ לחבית ולצאת לעולם נראית נכונה ומתאימה. זו הבירה הנכונה מבחינתנו למרות שהרבה אנשים סביבי (ודווקא כאלה שחיים ונושמים בירה למחייתם) חוזרים ו"מזהירים" שהשוק בארץ לא בשל, לא מוכן ויתקשה לקבל IPA. אני דווקא חושב שקהל השותים רק מחכה שנעשה לו היכרות רשמית עם הסגנון. הוא כבר ימשיך משם.

אז נכון שהקהל שהיה היום בשטרן הוא לא ממש קהל מייצג, אבל למעשה לפחות מחציתו לא היו ביר-גיקס אלא פשוט חברים שאינם פריקים של בירה כמונו, לא יודעים לדקלם את כל זני הכשות ולא מזהים סוגי לתת בבירה רק לפי הארומה. היה מעניין לראות ש-IPA כסגנון בהחלט מתקבל בברכה גם בקרב שותי בירה "מן הרחוב". לא כולם, נכון, אבל יש לא מעט אנשים רגילים לגמרי שפשוט אוהבים IPA מהלגימה הראשונה. כפי שכבר אמרו חכמים - IPA שולטתתת!!!1
תכל'ס, IPA זה נחמד (אנחנו מאוד אוהבים IPA), אבל אנחנו (וחנן) לא רוצים שתשתעממו. אנחנו רוצים להמשיך לחדש ולהמשיך לרגש, ובגלל זה - הברז של הדובים בשטרן שעכשיו מוזג אינדירה, יחכה לכם בכל פעם שתגיעו עם בירה אחרת שלנו. לפעמים זו תהיה בירה מ"הקבועות" של הדובים ולפעמים נפתיע אותכם בנסיונות חדשים ומרגשים... ולפעמים זו שוב תהיה אינדירה. היא לא הולכת לשום מקום.

יום שבת, 18 ביוני 2011

מבשלת הגליל מארחת - India Pale Lager

אתמול בלילה חזרתי מבילוי מופלא בקיבוץ מורן שבצפון הרחוק. אני חייב להודות שהצפון שפעם היה ממש רחוק, התקרב בשנים האחרונות (לא ברור לי איך זה קורה מבחינה גיאופיזיקלית) ונכון להיום מדובר בסה"כ בנסיעה של שעה וחצי מרעננה למורן. ובמורן יש את מבשלת הגליל, ובינינו - מה זה שעה וחצי נסיעה בשביל בירה מעולה, חברים טובים ובשר מעושן שאין כמוהו?

מבשלת הגליל היא brew-pub בהרי הגליל (בקיבוץ מורן הסמוך לכרמיאל), שהקמתו הושלמה ממש עכשיו. המבשלה והפאב הוקמו ע"י שישה מתושבי המקום: ריפטין שלנו, זיו, ציון, חיקי, מתן ועידן והם כמו נבנו מאפס בעבודת כפיים ויצירתיות אין קץ.
מבשלת 3 מיכלים קומפקטית וחמודה לבישולי 200 ליטר ממוקמת בתוך מתחם הפאב, בה מיוצרות בירות הבית של מבשלת הגליל. כרגע מדובר בפורטפוליו הכולל 4 בירות: טריפל, חיטה, סטאוט ובלונד. נקווה שיתוספו לנבחרת הזאת גם בירות קצת יותר מכושתות בקרוב.
וכך נראה מקרר התסיסה...
ומבחינת הפאב עצמו, בנוסף לבירות הבית שנמזגות מברז ומבקבוק - הפאב מוזג את כל בירות הבוטיק הישראליות שיש בנמצא. מלכה, אלכסנדר, סלארה, Dancing Camel, ליבירה, פאבו, בזלת, Jem's, הדובים, אסיף... וריפטין מבטיח שכל בירה חדשה שתיוולד בארץ הקודש תתוסף לתפריט ותימכר במקום.
שורה תחתונה - אם אתם רוצים מקום בו אפשר לדגום מגוון רחב של בירות בוטיק ישראליות, או אם יש לכם חברים מחו"ל ואתם רוצים להעביר אותם סדרת חינוך בבירה ישראלית - זה המקום.

האוירה במבשלת הגליל היא... איך לומר... גלילית. מעוצבת אך לא פורמאלית, מקצועית אך לא מתנשאת, נעימה מאוד ויותר מהכל - מרגישים שמדובר באנשים שעושים את זה בהרבה אהבה! והאהבה הזאת זורמת עם האוכל ונמצאת בבירה. אז מה אפשר לבקש יותר?
ורק בגליל קורה שכשאתה עומד עם כוס בירה ביד בכניסה לפאב, ורוח אחר הצהריים גלילית מלטפת, חולף על פניך עדר עיזים מקומי (וחמור אחד) בדרכם למרעה...
אבל נחזור לתירוץ לביקור הזה. הכל בעצם התחיל לפני חודש וחצי כשהתקיימה מסיבת הבישול (Brew Party) השניה של חובבי ציון. במסגרת אותו אירוע זכיתי לבשל בירה בצוות בו חברו הדובים לליאור וייס (בירה חיפא/ה) ואלון ריפטין (מבשלת הגליל) לבישול משותף. מכיוון שבאופן רגיל כוסות הבירה שלנו "מעט" שונות האחת מהשניה - נולדה לה ביום ההוא בירה חדשה: India Pale Lager - IPL, והיא אינדיה במלוא מובן המילה.
כמו שכבר כתבתי בפוסט ההוא, המתכון שלנו התבסס על clone של ה-IPA של מבשלת Lagunitas הנהדרת שעבר טוויסט תחת ידיו של הלאגר-מאסטר ליאור והוסב לשימוש בשמרי לאגר ולמאש עם 3 דיקוקציות (triple decoction). אם חשבתם שבמעבר הזה נמתן את המרירות ואת רמות הכשות המטורפות - טעיתם בגדול. למעשה, אולי אפילו הוספנו קצת (אבל אל תגלו לליאור).

אחרי המסיבה, הבירה תססה לה במרתפי התסיסה במבשלת הגליל ולאחר סיום התסיסה הועברה ליישון (לאגרינג) בקורני קג עם מנה נוספת של פרחי כשות - dry hopping בקג עצמו. הכשות נשארה עם הבירה עד למזיגה וככה נראה הקורני היבש אחרי שהבירה כולתה.
ואתמול הגיע הרגע לו חיכינו - מזגנו סוף סוף את הבירה! מבשלת הגליל אירחה כמו שרק מבשלות גליליות יודעות, וכדי שלא נשתה על יבש - לבש זיו (אחד השותפים) את הסינר, בחר עבורנו נתחי בשר מן המשובחים שבמשובחים והעביר אותם דרך המעשנת במשך כמה שעות, כך שכשאנחנו הגענו - יכולנו לנווט ולהגיע למבשלה לפי הריח בלבד.
בנוסף לבשר הצטרפה ערימה יפה של תפוחי אדמה מופלאים בתנור שהדס הכינה, סלט של ליאור ויעל וגם שתי חלות חמות וטריות שהכינה הילה, אשתו של זיו
ובמרכז האירוע: הבירה עצמה - בירה בצבע זהב יפהפה, צלולה יחסית ועם ראש קצף לבן מרשים ויציב. הארומה חזקה ומורגשת של כשות טריה - פשוט נפלאה.
והטעם... אז ככה. אני חייב פה וידוי... מסתבר שאפשר לעשות לאגר משובח - כזה שגם דובים יכולים לשתות. טעמי הכשות מורגשים כל הדרך והסיום המריר משאיר חיוך של הנאה. שמרי הלאגר מספקים בירה נקיה וקלה לשתיה ובמידה רבה מעניקים לכשות במה נייטרלית מושלמת כמו שמגיע לה. הסיום הגבוה יחסית (FG=1.016) משאיר מאלטיות עדינה וטיפה מתקתקות שמאזנת היטב את הבירה. לסיכום: אני לא יודע אם זו האוירה, החברים, הבשר, המקום... אבל אני חושב שזו אחת הבירות הטובות ששתיתי (אם לא ה...).
ניצלנו את ההזדמנות לעבור על המתכון שוב ולהבין מה עשינו שיצא כל כך טוב. אפילו השתעשענו במחשבה לבשל עוד בישול של הפלא הזה - הפעם של 200 ליטר. נראה אם זה יקרה...
התחלנו עם משהו כמו 25 ליטר בירה מחולקת על שני קגים. ברוב של 75% הוחלט שלא משאירים אף טיפה בחבית בגליל, אז כשכבר לא יכולנו לשתות יותר - הרכבנו את ה-beer-gun והתחלנו למלא בקבוקים. בשלב הזה גילינו שלא פשוט להרכיב beer-gun אחרי כל כך הרבה בירה. אתם יכולים לנחש שריפטין לא עזר ורק קיווה שלא נצליח במשימה והבירה תישאר בחבית.
בסופו של דבר הצלחנו במשימה למרות היכולות השכליות והמוטוריות המופחתות ומילאנו שלל שכלל 2 בקבוקי גרולש גדולים (ליטר וחצי כ"א) ועוד 16 בקבוקי 330 מ"ל.
היה מופלא, טעים, נעים, ממש כיף חיים (יצא לי חרוז). נחזור לפה שוב בקרוב ולמרות שלא תהיה IPL בחבית, אני בטוח שנמצא כבר מה לשתות. תודה למבשלת הגליל על אירוח מושלם והמון בהצלחה!!