במסגרת איסוף ההמלצות והרעיונות - איפה לבקר, השם Lagunitas עלה מספר פעמים. את המבשלה הזאת לא הכרתי לפני כן, בחיים לא ראיתי בקבוק ולא טעמתי בירה שלהם. במדריך הטיול שלי המבשלה קיבלה את ההמלצה "highly recommended" ואם זה לא מספיק - פיט (Pete's wicked ale) הציע ליצור איתם קשר ולסדר לי ביקור. בדיעבד, המייל הקטן הזה של פיט סידר לנו אירוח כיד המלך וסיור VIP במבשלה. אחח.. פיט, מה היינו עושים בלעדיך?
לסיור הזה הצטרף אלי אילן- חבר טוב (יהיו שיאמרו אח) שגר באיזור סן פרנסיסקו. הוא גם האיש שחיבר אותי לבישול בירה לפני יותר משנתיים ואיתו (אצלו) בישלתי את הבישול הראשון שלי.יום שישי, שעה 10:00 ואנחנו מתייצבים במשרדי המבשלה. הנשים (קרן ודפי) שהגיעו על תקן נהגות (תיארנו לנו שנשתה איזה בירה או שתיים) השאירו אותנו והלכו לענייניהן. רון - מנהל השיווק שהיה אמור לקבל את פנינו נתקע בישיבה שהתארכה ושלח אלינו את יד ימינו - דון שיארח לנו חברה ויטפל בנו.
התחנה הראשונה היתה ה-tap room. חדר טעימות מרוהט באוירה ביתית, חולש על איזור הביקבוק ומאובזר במספר ברזים, הרבה בירה בבקבוקים ותפאורה שרק מזמינה לשתות.
המבשלה גדלה בקצב מטורף ומייצרת בירה 6 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה. מערכת הבישול כוללת 5 מיכלים - מאש טאן, לאוטר, בויל ווירפול. בנוסף יש מיכל "באפר" שתפקידו לפנות מקום אם שלב מסויים הסתיים וצריך לפנות מקום לבץ' הבא. גם כאן - בדומה ל-Firestone הבישול ברצף ומיכלי התסיסה הענקיים קולטים 8 בישולים שמושלמים בתוך 24 שעות.
לפני שסיימנו הוזמנו להצטרף לארוחת צהריים מסורתית של יום שישי במבשלה שכללה מיטב הבשרים מהגריל. תפסנו איזה צלע (שהיתה משובחת ביותר) כשהתחלנו להפרד מהמארחים שלנו. בדרך החוצה עצרנו לרגע בפאב הצמוד למבשלה וקיבלנו במתנה את 2 מהכוסות המיוחדות (יותר דומה לצנצנת ריבה)
עצרנו לרגע גם בחנות המזכרות שם קניתי חולצה. ואם זה לא מספיק - אז דון לא נתן לנו ללכת לפני שמילא לנו את תא המטען בבקבוקים לקחת הביתה. בקבוקים שממתינים עכשיו בסבלנות להזדמנות טובה לפתיחה.בדרך הביתה הספקנו לעצור במבשלת Marin, לסייר במבשלה ולשתות עוד משהו עם ארוחת הצהריים. היה ביקור שווה וכיפי מאוד אבל אני מודה שאחרי הסיור בלגוניטס - הכל מתגמד. זהו לבינתיים - נראה אם אני אצליח לגרד עוד איזה פוסט או שניים על הטיול הפנטסטי הזה שממשיך להעלות חיוך על שפתי עם כל זכרון.
6 תגובות:
Laginitas is the best hosting brewery in the area. Don is the best host. Great beer from great people..
שמע אריה - אתה זריז!!! אכן בירה מעולה ואנשים מקסימים.
ולחשוב שלך יש את הבירה הזאת ממש ליד הבית. אנחנו צריכים לנסוע שעות כדי להנות מהקסם. אל תשכח להביא איזה בקבוק קטן כשאתה בא לביקור (-:
דגן,
שוב כיף לקרוא כמה נהנית שם.
שאלה: בתור NOT HOP HEAD שכמותי, יש מה לשתות שם שאינו 50 IBU<
?
דגן, הרשה לי לענות לנועם במקומך.
נועם, יש ויש. לגוניטאס היא מבשלה יצירתית ביותר ומייצרת בירות בסגנונות שונים והמון מהדורות מוגבלות לציון אירועים כאלה ואחרים.
היצירתיות שלהם באה לידי ביטוי גם בשיווק, גם בתוויות ולא רק בבירה.
אורן
תשובה מלאה ומנומקת אורן. במילים אחרות - "כן"
(-:
מי יכול להסביר מדוע על הפקק טבוע ציור של כלב? מישהוא יודע איזה גזע מדובר?
הוסף רשומת תגובה