אנחנו מבשלים בירה כבר יותר מחצי שנה (ממש ותיקים, הא?). יש לנו רקורד של למעלה מ-20 בישולים ו-6 בירות קבועות, וחשבנו שהגיע הזמן לחפש דרכים לחשוף את הבירה לציבור. המטרה היא משולשת - גם חשיפה, גם קבלת פידבק בלתי משוחד מהציבור וגם (לא פחות חשוב) קצת עזרה במימון התחביב ובקידום החזון.
לחשיפה הראשונה זכינו במסגרת פסטיבל הבירה במעברות שהתקיים בסוכות. אחרי שהתאוששנו ממעברות וחידשנו מלאים, קיבלתי לפני כמה זמן הצעה שאי אפשר לסרב לה מניר דגן (בירה גולדה). ניר מקיים יחד עם אורן רביד פרוייקט קולינארי של בשר ובירה תחת השם פרעסר (עליו כבר כתבתי בעבר אצלי בבלוג ונכתב רבות וטובות גם במקומות אחרים) והוא הציע שנגיש בירות הדובים לצד הבשר של פרעסר. ומה עושים עם הצעות שאי אפשר לסרב להן? נכון, לא מסרבים להן.
אז התוצאה היא שבשבת, ה-21/11, בין השעות 12:00 ו-17:00 הדובים מתארחים בפרעסר. נביא איתנו כמה מהבירות המוכרות ועוד כמה בירות חדשות שטרם נחשפו בצורה מסודרת אבל כבר זכו לתגובות חיוביות. בפרעסר הבשר הוא העיקר. אוכלים אותו בידיים - נטו נטו (אולי עם קצת צ'ימיצ'ורי ועם משהו קטן ליד) ומורידים אותו עם בירה. אז אם בא לכם לבלות צהרי שבת עם בשר טוב ובירה עם קיק, אז קבענו בפרעסר.
ומה הלאה? לא יודעים. אולי הרבה, אולי כלום. אנחנו עדיין בשלב הגישוש. ימים יגידו.
יום שבת, 14 בנובמבר 2009
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
12 תגובות:
שיהיה בהצלחה דגן
רק מה יקרה אם מישהו, חס וחלילה, ירצה בירת חיטה עם הספר-ריבס?
אני כבר מדמיין את רותם מחזיק את הבן-אדם המסכן שהעיז להזמין בירת-חיטה, פותח לו בכח את הפה ודגן שופך IPA מלוא הגרון וצועק עליו: "תתבייש , בירת חיטה עם ספריבס. הנה לך IPA - זאת בירה לגברים"
אני חושב שניר דגן ידאג לחריגים האלה. בכל מקרה - אם אתה רוצה לבדוק באמת, אתה מוזמן לבוא ולבקש בירת חיטה. נראה מה יקרה (-:
בירת חיטה עם פריבס. פיחס!
חילול הקודש! איך אתה מעז!
(שחר, במפגש הקרוב, אתה יכול להביא איתך בקבוק או יותר של החיט-ביר? אשמח להחליף תמורתה מהבירות שלי. אם הצלחתם לשחזר את המתכון שטעמנו במפגש האחרון - היה מעולה).
אנחנו מנסים, יש המון משתנים.
ויש דקויות בין בישול לבישול
אבל עכשיו יש לנו מטחנת גרעינים דנדשה וחייתית(crandandstein) אז אולי נוכל לשחזר יותר בדיוק בירות מוצלחות.
בקיצור
אם יהיו במלאי(דני?) נביא בכיף
ספר קצת על המטחנה החדשה - אני בהתלבטויות לפני בחירה ורכישה של מטחנה ומחפש כל מידע רלוונטי (או שגם את זה דני בנה לבד?)
המטחנה של crankandstein נרכשה אחרי מחקר שוק שעשינו ביחד. היא מגיעה די ערומה ודני, כמובן, בנה את המשפך והבסיס וכל מה שצריך.
הדגם שנרכש הוא: 2D
http://www.crankandstein.net/index.php?main_page=product_info&cPath=7&products_id=11
סה"כ כולל משלוח ומע"מ:
650 ש"ח
אולי נביא אותה למפגש אם זה מעניין מישהו
ברור שתביא. אין שאלה בכלל.
ומכיוון שכבר למדתם את הנושא לעומקו, בטח תוכלו לספר מה ההבדל בין מטחנת 2 גלילים למטחנת 3 גלילים?
שלושה גלילים טוחנים יותר טוב מבחינת נצילות.
נצילות זה הדבר האחרון שמעניין אותנו כרגע.
מצד שני זה הרבה יותר מגניב - לא?
גם לי יש crankandstein כזאת,
אתם מוזמנים להתסכל בתמונה כדי לקבל רעיון למשפך.
בכל מקרה אני ממליץ לבנות משפך עם בסיס צר, אחרת קשה לטחון עם מקדחה בגלל הלחץ של הגרעינים על הגלילים.
http://www.homebrewtalk.com/gallery/data/1/medium/16.jpg
רועי
מה מחזיק אותו במקום?
המטחנה מחוברת ללוח העליון והתחתון עם ברגים. כד המים יושב בלחץ על חתיכת צינור אלומיניום שחובר ללוח העליון
הנה עוד תמונה
http://www.homebrewtalk.com/gallery/data/1/medium/215.jpg
הוסף רשומת תגובה