אחרי כמה שבועות ללא בישול, בהם התרכזנו בלבקבק ולהכין הכל לפסטיבל במעברות, מחרתיים חוזרים לשיגרה. תוכנית העבודה לשישי ולשבת כוללת ביקבוק של 3 בירות שמבלות כבר כמה שבועות בתסיסה:
בכל אופן, חבר'ה - אם מישהו רוצה לבוא לבישול, מוזמן להתקשר. נשארו עוד שתי בירות בוטיק גדולות מאמסטרדם שחייבים כבר לפתוח ויש כמובן מבחר יפה של בירות שלנו.
- הראשונה היא בישול ראשון ונסיוני של פורטר חזקה ומחוזקת באספרסו ובכשות שמבלה במיכל התסיסה כבר 6 שבועות (לא, לא בכוונה - פשוט לא היה זמן לבקבק). זו הזדמנות טובה לראות מה קורה לבירה שמבלה כל כך הרבה זמן על מצע השמרים.
- השניה - חצות (הפורטר הקלילה שלנו) שסוגרת 4 שבועות בתסיסה. זו הפעם השלישית שאנחנו מבשלים את הבירה הזאת שלמרות שחלק מוצאים אותה חלשה מידי, אחרים דווקא אוהבים את הקלילות שלה.
- השלישית - בירה בסגנון ביטר (או משהו כזה). נסיון של מתכון חדש - נראה מה יצא.
בכל אופן, חבר'ה - אם מישהו רוצה לבוא לבישול, מוזמן להתקשר. נשארו עוד שתי בירות בוטיק גדולות מאמסטרדם שחייבים כבר לפתוח ויש כמובן מבחר יפה של בירות שלנו.
12 תגובות:
דגן,
לא בעניין של לבאס או לעשות פרסומת. אבל...
בפגישתינו בסוכות דני ושחר ארו משהו על איזה ספק בחיפה. בקיצור, בדקתי, השוותי, ומצאתי (כפי שאומרת ג. יפית)
פוקק שולחני 88 שח, משטף בקבוקים 55 שח. (לפני מע"מ, ועדיין)
בקיצור. שווה בדיקה
http://cs-chemicals.co.il/heb/wine_index.php
מצטרף להמלצה על חן שמואל, מחירים זולים משמעותית מכל מקום אחר.
כן - כבר רשום לי לבדוק את הנושא הזה (אבל כמו שאני מכיר את עצמי זה ייקח לי קצת זמן ובינתיים הייתי חייב כבר את הפוקק הזה). אגב - לדני יש גם פוקקים יותר זולים אבל אחרי שמיששתי את שלושת החלופות - בחרתי בזה.
לגבי החנות הזאת בחיפה - זו חנות פיסית או רק באינטרנט/טלפון?
הי דגן,
לפי הכתובת באתר שלהם הם נראים לי קיימים באופן פיסי. חבל שהם לא מפרסמים מחירים באתר.
הם יבואנים והחנות פיסית בהחלט, מאד מעצבן שאין מחירים אבל ניתן לבקש הצעת מחיר.
המיקום גם לא מדהים, באיזור צ'ק פוסט בחיפה, והם פתוחים רק ימי א-ה עד 16:00 אם אני זוכר נכון.
דגן, אני ממליץ לך מאוד לשקול שוב את עניין הבקבוק, נראה לי שכדאי להעביר את הבירות למיכל תסיסה שניה לפני הבקבוק. מומלץ לטעום, אם יש מרירות (לא כשותית) אז חובה.
בעניין החנות בחיפה - אני צריך למצוא יום (בתקווה מתישהו בשבוע הקרוב) ולהגיע לשם. מישהו רוצה להצטרף (ולעשות טיול כיתה לחיפה)?
ולהערתך יואב - אני אטעם בכל אופן, אבל מכל מה שקראתי לא ראיתי שיש איזו תרומה לתסיסה שניה למעט הצללה של הבירה (במיוחד מאחר והבירה כבר על השמרים 6 שבועות, זה לא יקצר את השהיה שלה במחיצת השמרים). אני אתקשר אליך מחר לקשקש על זה קצת.
היי דובים חרוצים,
איך עברה השבת? בישול, בקבוק וואלה כל הכבוד. בעוד אני מסתלבט ולא מבין איך נגנבה לי השבת אתם בטח כבר שוקטים על השמרים (במשמעות החיובית של הביטוי). אני מתכוון בשבוע הבא לבשל 2 בירות (בלגית זהובה וחזקה - ניסיון ראשון) ו-Quadrupel (בישול שני אחרי השהראשון נחטף ולא נודע כי בא אל קרבם של השותים). אבל מאחר ואצלינו כמו אצלינו חלק ממרכיבי המתכונים אינם בנמצא או נגמרו ביליתי שעות ארוכות באינטרנט במחקר תחליפים, ולא סיימתי. השכלתי אבל זו הסיבה שנגנבה לי השבת.
אגב, דיברנו פעם על brew-party, קראתי השבוע את הכתבה ב-BYO על בישול בטכניקת partial-mash אולי נעשה את זה ב"מסיבה" (מי מקוראי הבלוג היה רוצה להשתתף ?)
החנות החיפה -
לא יודע מה קורה בחנות אבל במשלוחים הם אלופים.
הזמנתי ביום ה' והיום החבילה נחתה אצלי במשרד!
פוקק שולחני - 88 שח
משטף - 55 שח
חבית פלסטיק - 56 שח
100 פקקים - 8 שח (!)
תוסיפו מע"מ ומשלוח וזה עדיין יןתר זול מכל דבר שמוצע בת"א.
דגן, שלחתי לך מייל עם תמונה של הפוקק. מעניין לדעת כמה דבר כזה עולה אצל Denny.
משלוח זו אופציה הרבה יותר הגיונית.
מדובר על חנות יבואן כך שחווית הקנייה לא מצדיקה הגעה.
המחירים מרשימים מאוד. אין ספק
אני באופן אישי אוהב להגיע לחנות לפחות בפעם הראשונה - לגעת, להרגיש ולהכיר את האנשים. בהמשך אפשר באמת לעבור למשלוח בדואר
הוסף רשומת תגובה