יום חמישי, 15 באוקטובר 2009

בישול בשבת... מה נבשל הפעם?

אחרי כמה שבועות ללא בישול, בהם התרכזנו בלבקבק ולהכין הכל לפסטיבל במעברות, מחרתיים חוזרים לשיגרה. תוכנית העבודה לשישי ולשבת כוללת ביקבוק של 3 בירות שמבלות כבר כמה שבועות בתסיסה:
  • הראשונה היא בישול ראשון ונסיוני של פורטר חזקה ומחוזקת באספרסו ובכשות שמבלה במיכל התסיסה כבר 6 שבועות (לא, לא בכוונה - פשוט לא היה זמן לבקבק). זו הזדמנות טובה לראות מה קורה לבירה שמבלה כל כך הרבה זמן על מצע השמרים.
  • השניה - חצות (הפורטר הקלילה שלנו) שסוגרת 4 שבועות בתסיסה. זו הפעם השלישית שאנחנו מבשלים את הבירה הזאת שלמרות שחלק מוצאים אותה חלשה מידי, אחרים דווקא אוהבים את הקלילות שלה.
  • השלישית - בירה בסגנון ביטר (או משהו כזה). נסיון של מתכון חדש - נראה מה יצא.
לבקבק זה תיק. צריך לעשות אז עושים. לבשל לעומת זאת - זו מסיבה, זה כיף גדול ועל זה אני לא מוותר בסוף השבוע הזה, גם אם זה בא אחרי שלושה ביקבוקים. לפחות בביקבוק הקרוב נחנוך את הפוקק השולחני החדש שקניתי מ-Denny ממבשרת (180 ש"ח).

בכל אופן, חבר'ה - אם מישהו רוצה לבוא לבישול, מוזמן להתקשר. נשארו עוד שתי בירות בוטיק גדולות מאמסטרדם שחייבים כבר לפתוח ויש כמובן מבחר יפה של בירות שלנו.

12 תגובות:

Noam אמר/ה...

דגן,
לא בעניין של לבאס או לעשות פרסומת. אבל...
בפגישתינו בסוכות דני ושחר ארו משהו על איזה ספק בחיפה. בקיצור, בדקתי, השוותי, ומצאתי (כפי שאומרת ג. יפית)
פוקק שולחני 88 שח, משטף בקבוקים 55 שח. (לפני מע"מ, ועדיין)
בקיצור. שווה בדיקה
http://cs-chemicals.co.il/heb/wine_index.php

Royi Ben-ari אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
Royi אמר/ה...

מצטרף להמלצה על חן שמואל, מחירים זולים משמעותית מכל מקום אחר.

Dagan אמר/ה...

כן - כבר רשום לי לבדוק את הנושא הזה (אבל כמו שאני מכיר את עצמי זה ייקח לי קצת זמן ובינתיים הייתי חייב כבר את הפוקק הזה). אגב - לדני יש גם פוקקים יותר זולים אבל אחרי שמיששתי את שלושת החלופות - בחרתי בזה.

לגבי החנות הזאת בחיפה - זו חנות פיסית או רק באינטרנט/טלפון?

אבנר אמר/ה...

הי דגן,
לפי הכתובת באתר שלהם הם נראים לי קיימים באופן פיסי. חבל שהם לא מפרסמים מחירים באתר.

Royi אמר/ה...

הם יבואנים והחנות פיסית בהחלט, מאד מעצבן שאין מחירים אבל ניתן לבקש הצעת מחיר.

המיקום גם לא מדהים, באיזור צ'ק פוסט בחיפה, והם פתוחים רק ימי א-ה עד 16:00 אם אני זוכר נכון.

יואב קובלסקי אמר/ה...

דגן, אני ממליץ לך מאוד לשקול שוב את עניין הבקבוק, נראה לי שכדאי להעביר את הבירות למיכל תסיסה שניה לפני הבקבוק. מומלץ לטעום, אם יש מרירות (לא כשותית) אז חובה.

Dagan אמר/ה...

בעניין החנות בחיפה - אני צריך למצוא יום (בתקווה מתישהו בשבוע הקרוב) ולהגיע לשם. מישהו רוצה להצטרף (ולעשות טיול כיתה לחיפה)?

ולהערתך יואב - אני אטעם בכל אופן, אבל מכל מה שקראתי לא ראיתי שיש איזו תרומה לתסיסה שניה למעט הצללה של הבירה (במיוחד מאחר והבירה כבר על השמרים 6 שבועות, זה לא יקצר את השהיה שלה במחיצת השמרים). אני אתקשר אליך מחר לקשקש על זה קצת.

אדי אמר/ה...

היי דובים חרוצים,
איך עברה השבת? בישול, בקבוק וואלה כל הכבוד. בעוד אני מסתלבט ולא מבין איך נגנבה לי השבת אתם בטח כבר שוקטים על השמרים (במשמעות החיובית של הביטוי). אני מתכוון בשבוע הבא לבשל 2 בירות (בלגית זהובה וחזקה - ניסיון ראשון) ו-Quadrupel (בישול שני אחרי השהראשון נחטף ולא נודע כי בא אל קרבם של השותים). אבל מאחר ואצלינו כמו אצלינו חלק ממרכיבי המתכונים אינם בנמצא או נגמרו ביליתי שעות ארוכות באינטרנט במחקר תחליפים, ולא סיימתי. השכלתי אבל זו הסיבה שנגנבה לי השבת.
אגב, דיברנו פעם על brew-party, קראתי השבוע את הכתבה ב-BYO על בישול בטכניקת partial-mash אולי נעשה את זה ב"מסיבה" (מי מקוראי הבלוג היה רוצה להשתתף ?)

נועם אמר/ה...

החנות החיפה -
לא יודע מה קורה בחנות אבל במשלוחים הם אלופים.
הזמנתי ביום ה' והיום החבילה נחתה אצלי במשרד!
פוקק שולחני - 88 שח
משטף - 55 שח
חבית פלסטיק - 56 שח
100 פקקים - 8 שח (!)
תוסיפו מע"מ ומשלוח וזה עדיין יןתר זול מכל דבר שמוצע בת"א.
דגן, שלחתי לך מייל עם תמונה של הפוקק. מעניין לדעת כמה דבר כזה עולה אצל Denny.

רועי אמר/ה...

משלוח זו אופציה הרבה יותר הגיונית.
מדובר על חנות יבואן כך שחווית הקנייה לא מצדיקה הגעה.

Dagan אמר/ה...

המחירים מרשימים מאוד. אין ספק

אני באופן אישי אוהב להגיע לחנות לפחות בפעם הראשונה - לגעת, להרגיש ולהכיר את האנשים. בהמשך אפשר באמת לעבור למשלוח בדואר