לאט לאט זה כבר מתחיל להיות עובדה. מועדון מבשלי הבירה הביתית הראשון בישראל חי ובועט. עם אתר איטרנט ופורום דיונים פעיל, עם תעבורת מיילים אינטנסיבית בין חברי המועדון, עם ייצוג מעורר גאווה בתחרויות בירה ועם מפגשים שלאט לאט הולכים והופכים סדירים יותר ויותר.
דרור ממבשלת Sparrow התנדב לארח את המפגש הזה ויש לו נתוני פתיחה טובים. הוא ממוקם במקום טוב באמצע (מושב נחלים), יש לו מבשלה יפה שמצדיקה ביקור, יש שפע של מקום ותשתיות לאירוח, צוות בעל יכולות קולינריות מרשימות ו... כן, יש גם בירה טובה.

המפגש נפל (במקרה או שלא במקרה) על חגו של פטריק הקדוש (
St. Patrick's day). יום שמחייב שתייה בלתי מרוסנת של בירה ממילא. ואם לשתות בירה - אז הכי טוב לשתות בירה ביתית ואם בירה ביתית - אז אין כמו בירה של חובבי ציון!! היה ייצוג מפואר של מבשלות רבות...

חובבי ציון לקחו את האירוע ברצינו והוציאו מהבוידעם את אביזרי סנט פטריקס שלהם. האביזרים שלי עדיין בארגזים (חזרתי מחו"ל רק לפני שנה, מה אתם רוצים) אז אני יצאתי פארש.

בגלל סיבות שאינן תלויות בי (ושהגיע הזמן שיתחילו להיות תלויות בי) הגעתי בשעה וחצי איחור. אתם יכולים לדמיין לעצמכם איך זה לשבת בפגישה בעבודה כשאני יודע שכולם כבר בטעימה של הבירה החמישית... אבל בסוף הגעתי וזה העיקר. במסלול מואץ נתנו לי להשלים את כל מה שנלגם לפני שהגעתי.
אז מה היה לנו שם? אלון ריפטין (מבשלת ריפטינ'ס הצפונית) הביא סטאוט חרובים יבש - את החרובים אני מודה שלא הייתי מצליח לזהות אבל הבירה טובה והיובש שלה מבליט מרירות קלייה שהולכת טוב עם הסגנון.

עמנואל (איזי ביר) הביא ordinary bitter מרירה וטובה מאוד, רועי הביא IPA עם טוויסט בלגי, עם טעמי פסיפלורה דומיננטיים (שנתנו לה אופי מעט פירותי מידי לטעמי). במשך דקות ארוכות ניסינו לשער ולהעריך מאיפה מגיעים טעמי פסיפלורה כל כך מובהקים בבירה שאין בה פסיפלורה. כנראה שהשמרים של רועי (שמרים נוזליים) השאירו חותמם.


הדובים הביאו את ה"אינדירה" - IPA כשותית עם מתקתקות מאלטית. הבירה הזאת בושלה פעמים רבות מרכז וזה הבישול הראשון שלה ב-AG. בהיעדר שליטה טובה במאש - הבירה יצאה מאלטית ומתקתקה יותר מבעבר (לא אין בעיה עם זה). חוצמזה - אני חושב שחסרה בה ארומה (אולי חיפפתי קצת ב-dry hopping הפעם)

נועם (מבשלת שיבולת) הביא פורטר אלון שכבר נלגמה ונסקרה בעבר, אדי (ברו-טלי) הביא קולקציה שלמה של בירות - את "הבריון השחור" שלו (סטאוט), "ש(ח)יטה שחורה" (בירת חיטה כהה) ו"פלמית שופעת" (בלגית זהובה) - וזאת למרות שההנחיות היו להביא בירה אחת בלבד!!!! שזה לא יקרה שוב, אדי!
משה הביא בירת הל (?). משה - מילא שאין תויות של המבשלה על הבקבוק אבל בפעם הבאה לא נקבל בסלחנות כזאת בירה בבקבוק עם תויות טובורג המקוריות עליו. זה חילול הקודש. יכול להיות שבגלל זה הבירה תקפה חזרה בפרץ gushing אגרסיבי במיוחד (-:

דרור המארח (מבשלת sparrow) הביא Special Weizenbock ששתיתי כבר בביקורי האחרון אצלו. הלאגר המריר הכהה שהיה לו בפעם הקודמת בחבית כבר נגמר ולמעשה החבית והברז היו מפורקים ואי אפשר היה להשוויץ בהם. לפעם הבאה. יואב (פיסטה ביר) הביא את הסטאוט שלו שלקח את המקום השני באתגר הסטאוט לפני שבוע ובירת דובל.

הבירות הלכו עם בשר מעולה שזרם מהמעשנת ועם פוקצ'יה אנטיפסטי משובחת שהמשיכה להגיע במהלך הערב כולו. רק בשביל הדברים האלה הביקור היה שווה.


בהמשך הגלגלנו לתוך המבשלה, שם דרור פתח לנו בקבוק mead (בירת דבש או שיכר דבש - "תמד" בעברית). אני לא מת על ה"אובר-דבשיות" של ה-mead באופן כללי אבל הצבע מהמם (גוון חום-אדמדם בהיר וצלול) והארומה טובה ונעימה. הדבש נוכח בכל לגימה ובסך הכל ה-mead של דרור מאוזן ולא מתוק מידי.

לסיום, לפני שהולכים הביתה - יש את ה-barter market המסורתי. החברים הביאו בירות להחלפה כדי שכל אחד יוכל להמשיך לחוות את הבירות של החברים האחרים גם בבית, עד הפעם הבאה. ככה נראית בורסת הבירות בפעולה...



בסוף עוד נשארנו לקשקש ורק אחרי חצות, רגע לפני שהמארחים גירשו אותנו, הלכנו הביתה. כרגיל - פורום מופלא, בירות נהדרות וכיף גדול. אני מקווה לפרסם בקרוב את המועד והמקום למפגש אפריל... כבר יש רעיונות.