חמישה חודשים. זה הזמן שעבר מאז הפוסט האחרון שלי. וזה לא שלא היה על מה לכתוב, היה הרבה. אבל האמת - זאת לא אשמתי. פשוט ריבוי משימות במקביל ומחסור בשעות ביממה גרמו להזנחה הזאת.
אבל לפני שבוע היה אירוע שאי אפשר לעבור עליו סתם לסדר ולהמשיך כאילו כלום. אז אספתי את עצמי (לקח לי שבוע) והנה הפרטים...
לפני שנתיים בדיוק, החלטנו להשתמש בתאריך הקבוע של הביג ברו האמריקאי (סוף השבוע הראשון של חודש מאי) ולציין כאן אצלנו מעיין גרסה מקומית - הברו-פארטי של חובבי ציון. מסיבות שורשיות המיקום שנבחר לברו-פארטי הראשון הוא קיבוץ גן שמואל שאירח את האירוע בסביבה ירוקה ופסטורלית. מאז התקיים הברו-פארטי השני ב-2011 ולפני שבוע התקיים ברו פארטי 2012 - הברו-פארטי ה-III.
לאלה שחדשים כאן ורק עכשיו הגיעו אני אבאר - ברו פארטי הוא אירוע בו מגיעים מבשלים ביתיים על ציודם, סיריהם, כירות הגז שלהם, לתתם, שמרייהם וכשותם ומבשלים בירה בצוותא. אם בשנה הראשונה בישולו מרבית המבשלים לבד, השנה כבר בישלו כמעט כולם בצוותים שהוקמו למטרה זו. העבודה בצוות מוסיפה כיף מסוג נוסף לגודל האירוע.
זו הזדמנות להכין בירה, לדבר בירה, לראות כלים, מערכות ושיטות לבישול בירה, לשתות בירה, לנשום בירה וביום כזה - גם להזיע בירה. וכמובן - לחזור הביתה עם חולצת בירה!
אם חסרו לנו הוכחות שהתחביב הולך וצובר תאוצה ומרחיב את שורותיו (לא, לא חסר), היה מרענן לראות שהצוותים השנה כללו הרבה מבשלים צעירים וחדשים בתחביב. בנוסף, גם מקרב המבקרים היו הרבה פרצופים חדשים שבאו לחגוג איתנו.
הצוותים שבישלו (מקווה שלא פיספסתי אף אחד):
- אמיר 2X (דרום + שלו), אלירן סמוראי ועודד פרידמן
- אבי ריז'י, מוטי (פפו), עודד בכר ודניאל פרידמן
- בועז לנר
- נועם (שיבולת), יואב (פיסטה), גיל ברנושטיין ומתי (הבשורה) רוזן
- ריפטין (הגליל), ליאור (חיפא) וייס ודגן
- יובל כץ ואלעד מרום מהחזיר השוטה ותומר (הדג הלבן) רונן
- אבי 2X (נהון + טלמור)
- אבי ריז'י, מוטי (פפו), עודד בכר ודניאל פרידמן
- בועז לנר
- נועם (שיבולת), יואב (פיסטה), גיל ברנושטיין ומתי (הבשורה) רוזן
- ריפטין (הגליל), ליאור (חיפא) וייס ודגן
- יובל כץ ואלעד מרום מהחזיר השוטה ותומר (הדג הלבן) רונן
- אבי 2X (נהון + טלמור)
- פרננדו (סיינט) ויואב בנימיני
- מרטין, גיגי ואבים פישר
- עידן ועופר (שני אנשים, לא עידן עופר)
בנוסף למערכות הבישול המשופצרות והמדוגמות, אחד האלמנטים שהפך למזוהה עם הברו פארטי הוא מיכל הקרח בו שם כל אחד את הבירה שהביא. זה שהולך ומתמלא בבוקר והולך ומתרוקן בצהריים.
בברו פארטי הראשון (2010) זה נראה ככה:
ככה זה נראה ב-2011:
והשנה זה כבר נראה ככה:
בושלו כל מיני בירות מעניינות אבל אני חושב שבתואר הבירה המשוגעת ביותר זוכה ללא ספק הבירה של צוות נועם-יואב-גיל-מתי, ששילבה פופקורן במאש. מעניין מאוד מה ייצא מהדבר הזה... אני מחכה בסבלנות להזמנה לבוא לטעום.
מעבר לזה היו הרבה בישולים עם הרבה מערכות מסוגים שונים ומשונים. היה חשמל באויר והרבה הרבה הרבה בירה שזרמה כמים.
מבחינת הפינה האישית שלי - צוות ריפטין-ליאור-דגן שמבשל יחד זו השנה השניה (סוס מנצח לא מחליפים) בחר השנה להתמודד אם אתגר בישול והתססה של בירה גדולה במיוחד. אנחנו רוצים לעבור את ה-20% אלכוהול (ושיהיה גם טעים בסוף)... נראה מה ייצא. נבנה מתכון לבירה מסוג barley wine ושמרים מיוחדים הוטסו במיוחד מארה"ב ונחתו 3 ימים לפני הבישול - בדיוק בזמן להכנס לסטארטר ולהתכונן לרגע הגדול.
כדי לנצל היטב את כל הסוכרים עשינו שתי בירות - בירה גדולה ובירה קטנה (parti gyle). השתמשנו ב-grain bill של 11 ק"ג גרעינים - כמות גדולה מאוד לבישולים בסדר גודל כזה. לבירה הגדולה לקחנו רק את ה-run הראשון של המאש (התירוש המרוכז ביותר). הכמות שיצאה ממנה קטנה יחסית (אחרי בישול ואידוי אינטנסיבי, הגיעו למיכל התסיסה 8 ליטרים בלבד) אבל כמות הסוכרים בה הפכו אותה לרכז בירה של ממש (גרביטי 1.124 למיטב זכרוני). מהתירוש של הספארג' (ה"דליל" יותר) עשינו בירה קטנה, שבסופו של דבר לא היתה כל כך קטנה והגיע למיכל התסיסה - 17 ליטר עם גרביטי של 1.040.
התסיסה של הבירה הגדולה אתגרית ומורכבת ואני מקווה שתעבור בהצלחה. תחילת התסיסה עם שמרים מזן אחד (WLP007) והסיום שלה עם שמרים מזן אחר (WLP099). הבירה הקטנה לעומת זאת מבלה את התסיסה אצל ליאור, כך שבאופן טבעי השמרים שהיא פגשה היו שמרי לאגר. ליאור הבטיח לעשות לה dry hopping... לפחות זה.
בפוסט שפירסם בבלוג "בירה ועוד", התייחס אורן אבראשי לאירוע ובעיקר למטרותיו ולעתידו. בעקבות הפוסט של אורן התפתח דיון מעניין וחשוב (ראו תגובות) בנושא - דיון שגרם לי להעמיק ולחשוב על נקודות שעולות תדיר בכל הקשור לפעילויות חובבי ציון ולאירועי בירה בכלל.
הוצגה דעה שאירוע כגון הברו פארטי צריך למנף, לשווק ולחשוף לציבור הרחב כדי להרחיב את המעגל ולחשוף עוד אנשים לתרבות הבירה ולתחביב. הוצע גם להרחיב את האירוע באמצעות מימון וקבלת חסות מחברות מסחריות.
מבלי להכנס לויכוח על התפיסה והמטרות החשובות שמאחוריה, אני נוטה דווקא לא לקבל את הכיוון המוצע ולו בגלל שאני פשוט לא רוצה לאבד את מה שיש לנו באירוע במתכונתו הנוכחית. הכיף הגדול מבחינתי היה האוירה המשפחתית, האינטימית, הלא-פורמאלית והבלתי מסחרית. אוירה שאין לנו אותה באירועים אחרים ושערכה לא יסולא בפז. אני מוכן לזרום עם הכיוון ועם ההצעות של אורן, אבל כמו שעופר אמר - "אם זה לא שבור, לא צריך לתקן את זה". בואו נעשה עוד דברים, אבל בוא נשמור על המסורת הנפלאה הזאת שהתחלנו ושצוברת תאוצה.
היה משובח. תודה לכולם. להתראות בברו-פארטי הבא, ביום שישי ה-3/5/2013. תרשמו ביומנים כבר עכשיו, כדי שמתי שהחבר מהעבודה יזמין אותכם לבת מצווה של הבת שלו בדיוק ביום הזה - תוכלו להגיד שאתם מצטערים אבל יש לכם התחייבויות קודמות.
** כרגיל - הבאתי מצלמה אבל בלי סוללה. הקרדיט לתמונות - לאמיר דרום, לאלעד מרום ולגיל ברונשטיין. תודה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה