
ואם הגעתם עד כאן ואתם תוהים למה התכוון המשורר כשאמר "בירה מחוזקת" אז אני אשמח להסביר. המחוזקות של הגמל הן למעשה גרסת ICE BEER לכמה מהבירות הרגילות שלהם. באירוע הוצעו 4 בירות כאלה: IPA, APA, סטאוט ו-Leche del Diablo - כולן עם רמות אלכוהול הנעות בין 8.5% ל-11%. הגמל לוקחים את הבירות הנ"ל (שהוגשו גם בגרסה ה"רגילה" שלהן) ומעבירים אותן תהליך של הקפאה והפשרה... אבל בעצם - אולי זו הזדמנות טובה להסביר טיפה יותר בהרחבה מה זה בכלל ICE BEER.

תהליך ה-Ice Beering מבוסס על העובדה שבעוד שטמפרטורת הקפאון של מים היא 0 מעלות צלסיוס, אתנול טהור קופא (ומפשיר) ב-114 מעלות מתחת לאפס. בירה תקפא בהתאם לאחוז האלכוהול שיש בה, בהתאם לטבלה הבאה:

אז איך עושים Ice Beer? קודם כל מבשלים ומתסיסים בירה כמו שאנחנו יודעים לעשות. השלב הבא הוא הקפאה של הבירה במיכל או בחבית (לא מזכוכית, שלא יתפוץ) עד לקפיאה מלאה. בירה עם 6% אלכוהול למשל תקפא במינוס 2 מעלות צלסיוס. אבל הקסם הוא לא בקפיאה, אלא דווקא בהפשרה. לאחר שהבירה הוקפאה היטב היא תוחזר לטמפרטורת החדר ותתחיל תהליך הפשרה. ההפשרה תהיה בהדרגה, כשהאתנול יפשיר מוקדם יותר מהמים.
השלב הבא הולך ככה: המיכל עם הבירה הקפואה מונח באופן שיאפשר ניקוז הנוזל במהלך ההפשרה - למשל הפוך, עם הפתח כלפי מטה, לתוך משפך או מיכל אחר שיקלוט את הבירה המפשירה. עכשיו אנחנו צריכים להיות חזקים. ככל שנעצור את התהליך בשלב מוקדם יותר נקבל בירה יותר מרוכזת אבל פחות בכמות. מה שישאר קפוא ילך לפח. בתור כלל אצבע אפשר ללכת על חצי-חצי. כשכמות הבירה שהפשירה שווה לכמות שנשארה קפואה, אפשר לעצור וניתן להניח בחישוב גס שרמת האלכוהול הוכפלה.
לסיום - הנה פודקאסט של ג'ימס ספנסר (Basic Brewing) בנושא זה בדיוק:
עכשיו נשאר לראות מי יהיה הראשון שיביא Ice Beer מעשה ידיו לאחד ממפגשי חובבי ציון הקרובים. מי ירים את הכפפה?
חג פסח שמח לכולם. כשר? רק למי שיכול שבוע בלי בירה.
** הגעתי בלי מצלמה ולכן התמונה מהגמל באדיבות האתר של הדנסינג קאמל, והיא... מהשנה שעברה. זה מה שמצאתי )-: אז אם אתם בתמונה ובכלל לא הייתם שם, זה יכול להיות ההסבר.