אתמול בערב נפגשנו כמה חבר'ה...
אופס. את המשפט הזה כתבתי לפני כמעט שבוע ורק עכשיו הצלחתי לשבת להשלים את הפוסט. זה כמובן עלה לי בכמה טלפונים ולא מעט אימיילים זועמים. נראה שהרגלתי אותכם לזמני תגובה אחרים, הא?
בכל אופן, המטרה הרשמית למפגש היתה לראות את הסרט "Beer War". את הסרט ראינו רק באופן חלקי וגם במהלך מה שראינו היינו עסוקים יותר בלשתות ולדבר. מכיוון שה-DVD נשאר אצלי אני אנצל אותו לראות את הסרט פעם אחת כמו שצריך, בשקט.

המפגש עצמו היה כיף גדול. האכסניה היתה סטודיו מסטיקים. זו הממלכה של דפי והיא נאותה לארח אירוע מעט שונה ממפגשי היצירה והסדנאות שהמקום מורגל בהם.
אז מה היה לנו? אנרכיה מוחלטת של טעימת בירות, אירוח בלתי מוקפד בעליל, הרבה דיבורים, צחוקים ובירה שזרמה כמים. בניגוד למפגשים קודמים, הפעם הצטרפו אלינו בנות הזוג. חלקן שתו, חלקן פחות (אנחנו פיצינו). את רוב הבנות הסרט לא ממש עניין (מפתיע) אבל נראה שכולם וכולן נהנו מהאוירה ומהשיחה. משובח.

נועם שלו (מבשלת שיבולת) הביא איתו חיטה וסטאוט שיבולת שועל שנח על שבבי עץ אלון ושתה קצת וויסקי (הסטאוט, לא נועם). אני מודה ומתוודה שאני כבר לא זוכר איך היתה הסטאוט. קבל את סליחתי נועם. בנוסף הוא הביא תוצר של ניסוי - במסגרת הנסיונות שלו ב-BIAB נועם החליט לבצע תסיסה שניה בדמיז'ון פלסטיק 4 ליטר.
אני לא הרגשתי הבדל משמעותי מבחינת הארומה. במבחן הטעם היתה תוצאה מעניינת - הנוכחים נחלקו כמעט חצי חצי בהעדפותיהם וכך גם בניחוש איזו היא הבירה המפוסטרת. ניכר הבדל בין השתיים אבל לא היתה תמימות דעים בקשר למהות ההבדל הזה. צריך לזכור שעצם העבודה שהבלתי מפוסטרת ממשיכה "לעבוד" יש בה לגרום להבדל בין הבירות. אולי נכון לבצע טעימה משווה שכזאת מיד אחרי הפיסטור כדי לנטרל את הנקודה הזאת ולבחון האם הפסטור עצמו משפיע.
שורה תחתונה - אם מפסטרים, חשוב לפסטר כשהבירה מגיעה לשיאה ולא לפני כן. לגבי עצם הפיסטור - טוב או רע... אין תשובה מוחלטת. אבל אולי בעצם זו כבר התשובה.
3 תגובות:
דגן תודה על האירוח
ממה שהספקתי היה כיף וטעים כרגיל
לדעתי הבאתי סטאוט שיבולת שועל (ללא שבבי אלון) - וכמדומני שלא שתינו אותה בכלל. היא חזרה אלי הביתה.
כנ"ל לגבי חיטה.
מה שכן היה עוד זה פורטר שהתיישנה על שבבי אלון בתוספת וויסקי שקוטי.
גם את זו לא שתינו אבל אני חושב שהשארתי אצלך בקבוק .
וקבלו סליחותי לגבי הג'ריקן המאכזב. ככה זה עם נסיונות. לא תמיד הם מצליחים.
בהחלט יכול להיות שעשיתי בלגן עם הבירות. אני חשוב שבהתחשב בנסיבות זה נסלח.
ולגבי הג'ריקן - כמו שאמרת - זה חלק מהעניין בנסיונות. גם כשהם לא מצליחים (ואולי בעיקר אז) לומדים מהם הרבה!
הוסף רשומת תגובה