יום שישי, 18 בספטמבר 2009

מבשלת הדובים מארחת את פיסטה ביר לערב טעימות

אחרי החלפת מיילים במשך כמה ימים, החלטנו יואב ואני בפרץ של ספונטאניות, לקיים מפגש פיסגה של טעימות. יואב ממבשלת פיסטה ביר מבשל כבר שנתיים בדירתו שברמת גן (all grain) ויוצר בירות מרשימות ואיכותיות, בהחלט חומר ברמה גבוהה! הפגישה עם יואב היתה למעשה בליינד דייט. יואב הגיב לבלוג שלי ומשם זה המשיך למיילים והלאה למפגש הבלתי נמנע.
מכיוון שמטרת המפגש היתה טעימות - יואב בא מצוייד בארגז עם 8 בירות (מטורף!!) מצוננות ומוכנות לשתיה. אני מצידי זרקתי לפריזר איזה 4 בקבוקים בערך כשיואב יצא מביתו בדרכו אלי.
הבירות של יואב הן בירות בהירות ברובן ופחות כשותיות ממה שאנחנו עושים בדובים. הצלילות של הבירות שלו הממה אותי. לא ידעתי שאפשר לייצר בבית בירות בכזאת צלילות. ואל תתנו לצבע להטעות - לא מדובר בבירות חלשות ומשעממות אלא בבירות מורכבות ומרשימות!
הבעיה בכל הסיפור שעם כל הרצון לנסות כמה שיותר - אנחנו רק שניים (רותם האח לא יכל להגיע לצערו) והרבה מהבקבוקים שנפתחו נשתו רק בחלקם והניקוז בכיור נהנה מהרבה בירה באותו ערב.
היתרון כשמזמינים הביתה הוא שאחרי כל הבירה הזאת לא צריך לנהוג (מסכן יואב). היה ערב משובח וכמובן שחוץ מלטעום בירות ולהחליף דעות - היה ממש כיף לבלות כמה שעות בשיחה על שיטות, מתכונים, ציוד וטכניקות. מפגשים כאלה הם גם מענגים ביותר וגם מלמדים מאוד. היה תענוג צרוף!!! ככל שזה תלוי בי - נמשיך להפגש, לשתות ולקשקש בעניינים שברומו של עולם.

9 תגובות:

נועם אמר/ה...

אז אולי הצלחת לגלות איך יואב משיג כזו צלילות בבירה שלו?
וכזה צבע בהיר!?
נראה לי שSRM נמוך שכזה אפשרי רק בבישול OG

יואב קובלסקי אמר/ה...

היי נועם
העיקרון אני משתמש באיריש מוס ונותן לבירות לעמוד לפחות חודש ע"מ להגיע לצלילות הזו. בעיקרון אין קשר בין SRM ל-gravity של הבירה, מה שכן לטעמי יש קשר עקיף בין ה-gravity לרמת הצלילות. אני אסביר: ככל שיש לך בירה עשירה בחלבונים שיוצרים עכירות ככל הנראה ה-OG שלך יהיה גבוה (ריכוז הסוכרים הניתנים להתססה יגדל)

נועם אמר/ה...

יואב,
טעיתי. התכוונתי לכתוב:
"נראה לי שSRM נמוך שכזה אפשרי רק בבישול AG"
מה הSRM של הבירות הבהירות שלך?

Dagan אמר/ה...

יואב, יכול להיות שגם לסוג השמרים בהם אתה משתמש יש השפעה על הצלילות, לא?
אגב, לא זוכר אם שאלתי אותך - כמה זמן אתה משאיר את הבירה בתסיסה והאם אתה מצנן לפני הביקבוק?

דגן

יואב קובלסקי אמר/ה...

נועם, לגבי בישול עם גרעינים או עם לתת אני לא יכול לומר כי אני לא מבשל עם רכז.
דגן, לא חושב שיש קשר כי קיבלתי בירה צלולה עם סוגים שונים של שמרים. אני לא מקרר בכלל לפני הביקבוק

Dagan אמר/ה...

נראה לי שלא תהיה ברירה ואני אצטרך לבוא אליך לאיזה יום בישול. לראות מה אתה עושה שם בין הסירים...

יואב קובלסקי אמר/ה...

בכיף, אני מכין טריפל בשבת...דבר איתי אם אתה מעוניין

Granov אמר/ה...

יפה יפה.
בקרוב נטעם את הבירות הללו ואפרסם פוסט מפורט
גל

Dagan אמר/ה...

בחירה טובה גל, אני בטוח שתהנה - גם מהבירה וגם מהחברה.
כמו שראיתי את המלאים שיש ליואב בבית, כדאי לך לבנות על מונית בדרך חזרה הביתה.