היום היינו באירוע משפחתי - למעשה זה היה שנים במחיר אחד: מסיבת גיוס למיה ומסיבת יומהולדת לנועה (ובהזדמנות זו - בהצלחה בחזית מיה, מזל טוב נועה). בשבילנו זו היתה גם הזדמנות לפתוח כמה בקבוקים של הדובים. בעצם, כשחושבים על זה, זו היתה הפעם הראשונה שפתחנו בקבוקים מכל שש סוגי הבירות (!) שכבר הוצאנו תחת ידינו - לרבות הפורטר שזו היתה לה טעימה ראשונה (אם כי קצת מוקדמת, אבל טעימה מסודרת של הפורטר תבוצע בעוד כשבוע ותדווח בצורה מסודרת. מבטיחים)
תראו איזה מגוון יפה - היו שם:
1. המכה הראשונה - Scottish Ale
2. אינדירה - India Pale Ale
3. יונק הדבש - Belgian Honey Ale
4. סיבוב שני - Belgian Pale Ale
5. הדוב השביעי - Amber Ale
6. חצות - Brown Porter
חלק מהנוכחים פגשו את הבירה שלנו בפעם הראשונה בערב הזה, חלק היו משופשפים יותר. היה מעניין לראות שבין הנוכחים לא היתה תמימות דעים באשר למה טוב יותר ומה טוב פחות. יונק הדבש, אחרי שסוף סוף התיישנה כמו שצריך הפתיעה לטובה וזכתה להתלהבות רבה בקהל. גם הדוב השביעי היתה מהפופולריות והשאר התפלגו באופן די אחיד.
היה יפה לראות שאחרי שהתאפקנו יפה ונתנו לבירות קצת יותר זמן להתיישן, הקצף - שחשבנו אותו לבעייתי, כבר לא היווה בעיה כלל. באופן כללי כמעט כל הבירות הציגו ראש קצף יפה ויציב שנשמר לאורך זמן. היו בירות (בעיקר יונק הדבש) בהן חטאנו בהגזת יתר, בגלל השתוללות קלה בסוכר בשלב ה-priming. לא נורא - לומדים.
היה כמובן גם מה לנשנש ליד - כדי לדלל את האלכוהול...
וזה מה שנשאר בסופו של יום - הרבה בקבוקים פנויים מוכנים לקראת הביקבוק הבא, שיבוא עלינו לטובה תוך יומיים-שלושה... אם ירצה השם.
מיותר לציין שדפי נהגה הביתה. אני נמנמתי לידה.
שבוע טוב לכולם!
תראו איזה מגוון יפה - היו שם:
1. המכה הראשונה - Scottish Ale
2. אינדירה - India Pale Ale
3. יונק הדבש - Belgian Honey Ale
4. סיבוב שני - Belgian Pale Ale
5. הדוב השביעי - Amber Ale
6. חצות - Brown Porter
חלק מהנוכחים פגשו את הבירה שלנו בפעם הראשונה בערב הזה, חלק היו משופשפים יותר. היה מעניין לראות שבין הנוכחים לא היתה תמימות דעים באשר למה טוב יותר ומה טוב פחות. יונק הדבש, אחרי שסוף סוף התיישנה כמו שצריך הפתיעה לטובה וזכתה להתלהבות רבה בקהל. גם הדוב השביעי היתה מהפופולריות והשאר התפלגו באופן די אחיד.
היה יפה לראות שאחרי שהתאפקנו יפה ונתנו לבירות קצת יותר זמן להתיישן, הקצף - שחשבנו אותו לבעייתי, כבר לא היווה בעיה כלל. באופן כללי כמעט כל הבירות הציגו ראש קצף יפה ויציב שנשמר לאורך זמן. היו בירות (בעיקר יונק הדבש) בהן חטאנו בהגזת יתר, בגלל השתוללות קלה בסוכר בשלב ה-priming. לא נורא - לומדים.
היה כמובן גם מה לנשנש ליד - כדי לדלל את האלכוהול...
וזה מה שנשאר בסופו של יום - הרבה בקבוקים פנויים מוכנים לקראת הביקבוק הבא, שיבוא עלינו לטובה תוך יומיים-שלושה... אם ירצה השם.
מיותר לציין שדפי נהגה הביתה. אני נמנמתי לידה.
שבוע טוב לכולם!
2 תגובות:
ורק כחיזוק -
הפער הזה, בין "לדעת" לבין "לחוות" יכול להיות אדיר.
ידענו שאנחנו ממהרים, שאנחנו חסרי סבלנות ושאנחנו פותחים את הבקבוקים מוקדם מדי. קיבלנו גם ביקורות בנוסחים שונים של "תתאפקו"
אבל הלגימה הראשונה, אתמול, מיונק-הדבש הדהימה אותי.
זאת כמעט לא אותה הבירה. כל הבעיות שלה התאדו. היא היתה מתוקה מדי, כבדה מדי, דבשית מדי ואפילו אלכוהולית מדי.
חודש וחצי אחרי - הכל נרגע, התאזן והתאחד. פתאום - הבירה שלא יכולתי לשתות ממנה יותר מחצי בקבוק - הפכה לבירה בלגית מעולה.
איזה יופי.
מחר מבשלים סיבוב נוסף של היונק?
כמה יפה לראות את הבקבוקים המלאים ואח"כ כשהם ריקים. מזל טוב !
הוסף רשומת תגובה