tag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post4989541631729256544..comments2024-01-29T11:31:18.620+02:00Comments on מבשלת הבירה הביתית שלי - הבלוג של דגן: בירה בחבית חד פעמיתDaganhttp://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-27659008937565010912010-11-28T22:31:48.715+02:002010-11-28T22:31:48.715+02:00אילן, העיקרון של ה-KEY-KEG הוא לתת מענה גם לנושא ה...אילן, העיקרון של ה-KEY-KEG הוא לתת מענה גם לנושא הלוגיסטי באופן שהחבית לא תעשה דרכה חזרה למפעל ולכן מיחזור חלקי הוא לא חלק מהקונספט. האריזה כולה תוכננה בהתאם - התרשמתי שגם הכדור וגם הקרטון לא יחזיקו מעמד בשימוש חוזר.<br />בפגשיה שהיתה לי עם מהנדס החברה שאלתי אותו באופן מפורש אם יש כוונה לאפשר החלפה של השקית בלבד והוא אמר שהוא נשאל בנושא בעבר ושאין כוונה לאפשר זאת, לפחות לא בעתיד הנראה לעין.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-49926845123000883902010-11-28T20:43:02.724+02:002010-11-28T20:43:02.724+02:00יש אפשרות להחליף שקית ולהשתמש שוב באותה "חבית...יש אפשרות להחליף שקית ולהשתמש שוב באותה "חבית"? הרי - אם הבנתי נכון, הבירה נוגעת רק בשקית, ולכן אין מה לנקות ולחטא ביתר המרכיבים לפני שימוש חוזר.אילןhttp://sites.google.com/site/beerbeerhere/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-25154636950837769002010-11-20T19:12:02.649+02:002010-11-20T19:12:02.649+02:00נועם - כמו שציינת, הגזה טבעית ב-key keg מבוצעת הלכ...נועם - כמו שציינת, הגזה טבעית ב-key keg מבוצעת הלכה למעשה ובירה כזו גם משווקת מסחרית. במהלך הטיול שלנו ראינו חביות כאלה גם בווינשטפן וגם ב-Erdinger ולפחות באחרונה הוצהר כי מדובר במיגוז טבעי בחבית (אני לא זוכר לגבי הראשונה). הביקור בשני המקומות האלה והשיחות עם הברומסטרים שלהם שיכנעו אותי שמדובר במהפכה של ממש.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-21418893331387086612010-11-20T18:38:03.978+02:002010-11-20T18:38:03.978+02:00נראה כי יש תקדימים להגזה טבעית בקי-קג.
נראה שגדג&#...נראה כי יש תקדימים להגזה טבעית בקי-קג.<br />נראה שגדג'ט נחמד למדידת רמת המיגוז יכול להיות משהו כזה:<br />http://www.byo.com/stories/projects-and-equipment/article/indices/20-build-it-yourself/400-build-your-own-spunding-valve-to-carbonate-in-the-kegנועםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-4715823694495615572010-11-14T17:55:43.222+02:002010-11-14T17:55:43.222+02:00אורן, כשטמפו תאמץ את החביות החד פעמיות ותוציא את א...אורן, כשטמפו תאמץ את החביות החד פעמיות ותוציא את אלו מנירוסטה, אל תשכח אותנו המבשלים הביתיים, יש לנו מה לעשות בחביות הנחשקות האלה.עמנואלhttps://www.blogger.com/profile/10176741741111038034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-16595114344587051542010-11-12T09:59:56.543+02:002010-11-12T09:59:56.543+02:00יש עוד כמה טכנולוגיות שנבחנות בשנים האחרונות של חב...יש עוד כמה טכנולוגיות שנבחנות בשנים האחרונות של חביות חד פעמיות מחומרים וסוגים שונים. בין השאר יש את הפתרון של ביר אין דה בוקס של קרלסברג שדומה למדי לפתרון הזה.<br />עמנואל, לשאלתך, חברות מסחריות גדולות כבר מושקעות ברבבות חביות אלומיניום. ובקווי חיטוי ומילוי עבורן. ההתעניינות בחביות הח"פ הולכת וגוברת בשנים האחרונות מצד מבשלות בינוניות שצומחות באמצעות יצוא בקצב הולך וגובר ולכן נדרשות להשקעות חדשות ממילא. לכך יש להוסיף את הדאגה הגוברת בנושאי איכות הסביבה - חבית ח"פ לא תורמת אלא אם כן היא ברת מחזור בקלות.אורן אבראשיhttps://www.blogger.com/profile/18026631972560785801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-37317166194363842712010-11-07T23:59:49.026+02:002010-11-07T23:59:49.026+02:00לשאלתך עמנואל אני חושב שמדובר בעלויות
תחשוב שחבית...לשאלתך עמנואל אני חושב שמדובר בעלויות <br />תחשוב שחבית אלומיניום זה לא ציוד שנזרק לפח - משמע השקעה חד פעמית ומידי פעם הוצאת על תחזוקה<br /><br />פה ניכנס העיניין שאתה חייב לקנות כל הזמן חביות חד פעמיות בשביל למלא <br />מה שלפי דעתי יתן הוצאה גדולה יותר לאורך זמן <br />samoraiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-42327386408438524562010-11-07T22:59:41.459+02:002010-11-07T22:59:41.459+02:00מעניין מאוד.. רובנו עדיין סגורים בבקבוק ומעניין מת...מעניין מאוד.. רובנו עדיין סגורים בבקבוק ומעניין מתי נסתדר עם חבית :)שי מיטלnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-65562167721887606312010-11-07T06:44:09.285+02:002010-11-07T06:44:09.285+02:00נראה לי שהחביות החד פעמיות נהדרות למבשלות מסחריות ...נראה לי שהחביות החד פעמיות נהדרות למבשלות מסחריות למילוי בירה מוגזת. השאלה אחרת, איך קורה שהמוצר בשוק כבר 3 שנים ואין התלהבות? לי אישית נראה שיש רק יתרונות אבל כנראה שיש סיבה שהתעשיה לא מאמצת את הרעיון.עמנואלhttps://www.blogger.com/profile/10176741741111038034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-84482158536067378882010-11-06T23:29:35.100+02:002010-11-06T23:29:35.100+02:00נועם, בנוסף למה שכתבת, כוונתי היתה שגם כשעושים for...נועם, בנוסף למה שכתבת, כוונתי היתה שגם כשעושים force carbonation ההגזה נעשית לפני המזיגה ולא בזמן המזיגה. מבחינה זאת אין הבדל בין ה-key keg ל-keg מסורתי.<br /><br />ולגבי מזיגה של כמה כוסות ללא לחץ חיצוני - אם זה אפשרי בקג רגיל זה יהיה אפשרי גם כאן אבל אני בספק.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-54600699143348848162010-11-06T19:02:02.877+02:002010-11-06T19:02:02.877+02:00עמנואל,
אתה צודק, אי אפשר לעשות FOURCE CARBONATION...עמנואל,<br />אתה צודק, אי אפשר לעשות FOURCE CARBONATION בחבית כמו שאפשר בקורני.<br /><br />מה שדגן התכוון לגבי קומפרסור או משאבת אופניים הוא שמכיוון שהאויר שדוחף את הבירה החוצה בעצם לא נוגע בבירה אלא נדחף בין הכדור לשקית לא צריך לדחוף דווקא עם CO2. זה יכול להיות כל גז בלחץ.<br />אגב, אני מניח שכמה ליטרים ראשונים אפשר למזוג גם בלי לדחוף אויר.נועםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-21077073399337889552010-11-06T12:51:17.201+02:002010-11-06T12:51:17.201+02:00אפשר גם לנפח עם הפהאפשר גם לנפח עם הפהעמנואלhttps://www.blogger.com/profile/10176741741111038034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-90649835096865955882010-11-06T10:08:27.909+02:002010-11-06T10:08:27.909+02:00נכון הבירה צריכה להיות מוגזת בשלב המילוי. יש דרך א...נכון הבירה צריכה להיות מוגזת בשלב המילוי. יש דרך אחרת?<br />מבחינת דחיפת הבירה החוצה - זה יכול להיות עם בלון CO2 או לחילופין עם בלון אויר דחוס או עם קומפרסור קטן או עם משאבת אופניים ידנית... הכל הולך.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-26674479969354000942010-11-06T03:06:05.052+02:002010-11-06T03:06:05.052+02:00ז"א שבמזיגה צריך לחבר בלון גז לקלאץ' כדי ...ז"א שבמזיגה צריך לחבר בלון גז לקלאץ' כדי לדחוף בירה החוצה. <br />הבירה צריכה להיות כבר מוגזת בשלב המילוי. זה כבר יותר מסובך.... מעניין איך יתפתח המיגוז הטבעי.עמנואלhttps://www.blogger.com/profile/10176741741111038034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-11012384103133510592010-11-05T22:32:13.989+02:002010-11-05T22:32:13.989+02:00פרננדו - עופר רונן בודק ייבוא של המוצר, בינתיים הו...פרננדו - עופר רונן בודק ייבוא של המוצר, בינתיים הוא הקצה לי 2 מתוך מספר החביות שהוא הביא לניסוי והתרשמות. אני מניח שבקרוב גם יהיו מחירים.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-28791027819331247032010-11-05T22:29:24.491+02:002010-11-05T22:29:24.491+02:00רונן הראה לי את הפלא וזה בהחלט מרשים. יש עוד קצת ב...רונן הראה לי את הפלא וזה בהחלט מרשים. יש עוד קצת בירוקרטיה סביב המוצר ועדיין לא נקבע מחיר סופי, להבנתי. הרעיון מצא חן בעיניי אך אני עדיין ממתין לעלויות.Gal's Craft Beerhttps://www.blogger.com/profile/10687502087475976919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-32973452044735384352010-11-05T22:06:55.508+02:002010-11-05T22:06:55.508+02:00דגן,
איך אשפר להשיג עוד כאלו? מהו המחיר?
פרננדודגן,<br /> איך אשפר להשיג עוד כאלו? מהו המחיר?<br />פרננדוUnknownhttps://www.blogger.com/profile/06538903855723621543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-6084137730843257002010-11-05T20:34:24.935+02:002010-11-05T20:34:24.935+02:00החבית מגיעה עם אויר/CO2 בלחץ. לדעתי הלחץ נועד בין ...החבית מגיעה עם אויר/CO2 בלחץ. לדעתי הלחץ נועד בין השאר לשמור על החבית במהלך השינוע - כדי שלא תימעך. בכל אופן - גם בהעברת בירה מוגזת נדרש שחרור לחץ שבלעדיו הבירה לא תזרום לתוך החבית. שליטה בשחרור הלחץ מאפשרת שליטה על מהירות המזיגה ובעיקר מאפשרת מניעת הקצפה.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-42534792390534784652010-11-05T19:10:17.121+02:002010-11-05T19:10:17.121+02:00יפה. החבית מגיעה מהיצרן כאשר יש לחץ אויר/גז אחר בת...יפה. החבית מגיעה מהיצרן כאשר יש לחץ אויר/גז אחר בתוכה?<br />אם כן, אני מניח שכאשר ממלאים בבירה מוגזת בלחץ אין צורך בניקוז הגז שבחבית. הבנתי נכון?עמנואלhttps://www.blogger.com/profile/10176741741111038034noreply@blogger.com