tag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post1757394599132739537..comments2024-01-29T11:31:18.620+02:00Comments on מבשלת הבירה הביתית שלי - הבלוג של דגן: פיסטור בירהDaganhttp://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-11928974929846496582021-11-16T16:29:04.752+02:002021-11-16T16:29:04.752+02:00חיה קצת מתה...חיה קצת מתה...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00778525369567799355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-30481038310756048412013-04-12T03:00:46.738+03:002013-04-12T03:00:46.738+03:00וואו איזה בלוג מדהים
אני נפעם לקרוא איזה כיף כזו ה...וואו איזה בלוג מדהים<br />אני נפעם לקרוא איזה כיף כזו התעמקות... גם אני חשבתי על הנושא (טוב נו, כך הגעתי לפה באדיבות גוגל)<br />אני אישית לא חושב שחייבים להיות פנאטיים לגבי בירה שתהייה טריה, למרות שזהפשוט משקה שונה, כשהוא חי זה כמו יוגורט, זה משהו שיש בו תזונה מסויימת שהיא חיה - אנרגיה של יצורים חיים ובירה מפוסטרת זה פשוט חיה קצת אחרת...גלnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-31417388245296449532010-02-04T13:53:12.587+02:002010-02-04T13:53:12.587+02:00אך....איזה הידרדרות מוסרית...לפסטר בירה ביתית... מ...אך....איזה הידרדרות מוסרית...לפסטר בירה ביתית... מה זה, חלב?עמנואלhttps://www.blogger.com/profile/10176741741111038034noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-43981348391342015992010-02-02T09:26:50.579+02:002010-02-02T09:26:50.579+02:00כמובן. חשוב מאד. הביאו בירות להחלפה!
כפי שכתבתי בע...כמובן. חשוב מאד. הביאו בירות להחלפה!<br />כפי שכתבתי בעבר, במפגשים נחמד להפגש ולשתות בירה. אבל את הטעימה האמיתית עושים אח"כ כאשר יש זמן לשבת בנחת ולשתות בקבוק שלם תוך שימת לב לטעמים, לריחות ולשאר המאפיינים. <br /><br />אני אביא כנראה גריקן של בירה בסגנון פריסטייל קולש.נועםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-42451400837105855602010-02-02T08:31:25.902+02:002010-02-02T08:31:25.902+02:00ותביאו גם בירות להחליף
נעם - תזכיר לי לתת לך בקבו...ותביאו גם בירות להחליף<br /><br />נעם - תזכיר לי לתת לך בקבוק מהדובל המתוקה שבישלנו ביחדשחר קלייןhttps://www.blogger.com/profile/18043231899894028890noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-72230738730850328202010-02-02T08:30:08.647+02:002010-02-02T08:30:08.647+02:00brown porter
ומשהו לאכול, או בייגלה טעים כרגיל
או...brown porter<br /><br />ומשהו לאכול, או בייגלה טעים כרגיל<br />או אם אמצא זמן לעשות - גרבלקסשחר קלייןhttps://www.blogger.com/profile/18043231899894028890noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-60827078402975900602010-02-01T20:22:44.837+02:002010-02-01T20:22:44.837+02:00שחר מביא קריק מתובל בVEGAMITE, לא?שחר מביא קריק מתובל בVEGAMITE, לא?נועםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-69829734365908435712010-02-01T19:36:03.584+02:002010-02-01T19:36:03.584+02:00במקרה יצא לי לטעום בירות שבישלתי (מכמה סוגים) לאחר...במקרה יצא לי לטעום בירות שבישלתי (מכמה סוגים) לאחר כשנה מתאריך הבישול. היו בירות כמו החיטה ש"עברו את השיא" אבל היו בסדר אבל היו בירות כמו הדובל הבלגי שהיישון טרם להם מאוד...<br />דגן- כשותף לטעימת הנייס שוף, אני יכול להעיד שהבקבוק לא מייצג ושלרוב הבירה מתיישנת יפה.<br />שחר- בישלתי קריק, לא ממליץ בכלל.<br />נימרוד- אם אתה משתמש בביסולפיט SO2, כדי לשים לב לתקן כיוון שיש להרבה אנשים נטייה לפתח אלרגיה לחומר הזה בריכוזים גבוהים.<br />עכשיו לעניינים חשובים יותר- מי מגיע לסרט אצל דגן ומה כל אחד מביא?<br />אני מביא oatmeal stout שאני מאוד מרוצה ממנה ולאכול תותים עטופים בפרושוטויואבnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-40315082065847434172010-02-01T17:44:13.253+02:002010-02-01T17:44:13.253+02:00שחר ידידי זה לא שבירה מסוג למביק לא טעימה, היא לא ...שחר ידידי זה לא שבירה מסוג למביק לא טעימה, היא לא בירה ! אבל בתור משקה מתוק ופירותי היא נחמדה. אגב, אשתי אוהבת אותה (קריק) ועכשיו תגידו: נו, ברור, אשה...אדיhttps://www.blogger.com/profile/05976203277854137213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-59104927825917063022010-02-01T16:50:48.595+02:002010-02-01T16:50:48.595+02:00כולכם טעמתם למביק והתאכזבתם?
מה קורה פה? אולי טעם...כולכם טעמתם למביק והתאכזבתם?<br /><br />מה קורה פה? אולי טעם נרכש? כמו, נגיד, ווגמייט?שחר קלייןhttps://www.blogger.com/profile/18043231899894028890noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-65288497098262353332010-02-01T16:38:15.293+02:002010-02-01T16:38:15.293+02:00שחר,
כשתבשל למביק, עשה טובה, שתה אותה בעצמך...
את...שחר,<br />כשתבשל למביק, עשה טובה, שתה אותה בעצמך...<br /><br />אתם יודעים למה מוסיפים פירות ללמביק? בשביל להסוות את הטעם המקולקל. באמת.נועםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-22395270485702767052010-02-01T15:40:56.007+02:002010-02-01T15:40:56.007+02:00שחר אני מתפלא עליך!
למביק זו בירה בלגית שמשתמשת במ...שחר אני מתפלא עליך!<br />למביק זו בירה בלגית שמשתמשת במה שמכונה "תסיסה ספונטנית". המשמעות היא שלא מוסיפים שמרים אלא נותנים לטבע לתרום את חלקו. כדי לקלקל עד הסוף, מוסיפים גם פירות.<br />http://www.bjcp.org/2008styles/style17.php#1f<br /><br />נימרוד - אתה מתכוון לניסוי של הוספת הכשות לגולדסטאר? בהתחלה לא הרגישו אבל בהמשך... זה פשוט יצא מזעזע.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-82975533884030665322010-02-01T15:30:01.526+02:002010-02-01T15:30:01.526+02:00כמה רעיונות מעניינים:
בגלל שחיי המדף של בירה ביתית...כמה רעיונות מעניינים:<br />בגלל שחיי המדף של בירה ביתית הם בערך חצי שנה אז כדאי לטעום : אחרי שבועיים, אחרי 2-3 חודשים, אחרי חצי שנה וגם אחרי שנה - גרף שכזה באמת יוכל לנבות את השפעת הפיסטור לאורך זמן - יהיה אף אפשרי לעשות ניבוי להמשך ההתיישנות- מי מרים את הכפפה?? - דגן מה אתה אומר ???<br />שנית ביין משתמשים ב SO2 כחומר חיטוי ושימור, הSO2 בשילוב עם החומצה הטטרית הוא מה שנותן ליין יכולת שימור לאורך זמן... מעניין לראות השפעת SO2 על בירה- אולי אני ארים את הכפפה מתי שהוא- אתם מוזמנים להקדים אותי :-)<br /><br />אהה ודגן - מה קרה עם ניסוי הכישות שעשית ?Nimrodrosehttps://www.blogger.com/profile/07254714164142292657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-34926636836375132422010-02-01T15:23:45.138+02:002010-02-01T15:23:45.138+02:00מה זה למביק ולמה עוד לא בישלתי כזאת?מה זה למביק ולמה עוד לא בישלתי כזאת?שחר קלייןhttps://www.blogger.com/profile/18043231899894028890noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-13301502362086140462010-02-01T14:24:09.576+02:002010-02-01T14:24:09.576+02:00דרור, זו לא חוכמה. הרי למביק מראש זו בירה מקולקלת....דרור, זו לא חוכמה. הרי למביק מראש זו בירה מקולקלת...נועםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-1133310842184270402010-02-01T14:08:39.966+02:002010-02-01T14:08:39.966+02:00טוב, זה תלוי בטיב המילוי...
עוד קוריוז אחד, הבאתי...טוב, זה תלוי בטיב המילוי...<br /><br />עוד קוריוז אחד, הבאתי בירה מבלגיה מסוג למביק (אבל בלי תוספת פרי) שהתאריך תפוגה שלה הוא 2029. שכה יהיה לי טוב. <br />אני מתכוון ליישן אותה עד 2049 לפחות :)דרורhttp://www.bakbuk.co.il/blognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-79407375569801300692010-02-01T12:16:50.213+02:002010-02-01T12:16:50.213+02:00לפני כמה זמן שתיתי קריסמס ביר של מק-שוף בת שנה או ...לפני כמה זמן שתיתי קריסמס ביר של מק-שוף בת שנה או שנתיים, שהזמן לא ממש עשה לה טוב.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-1939728492477438112010-02-01T12:09:08.354+02:002010-02-01T12:09:08.354+02:00לא.
בירות טראפיסטיות אינן מפוסטרות.לא.<br />בירות טראפיסטיות אינן מפוסטרות.דרורhttp://www.bakbuk.co.il/blognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-67677708045890719582010-02-01T11:40:47.954+02:002010-02-01T11:40:47.954+02:00מפוסטרת?מפוסטרת?Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-52647260785926617962010-02-01T11:17:47.374+02:002010-02-01T11:17:47.374+02:00תאריך התפוגה בבירה הוא ממש לא פרמטר. אני שתיתי לפנ...תאריך התפוגה בבירה הוא ממש לא פרמטר. אני שתיתי לפני מספר שבועות בירה משנת 1999 (כן, זו לא טעות) בעוד אחד ממסעות הבירה שלי.דרורhttp://www.bakbuk.co.il/blognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-70630229425521409112010-02-01T10:31:28.623+02:002010-02-01T10:31:28.623+02:00לא יודע. נו נועם - תתקשר תשאל.
הנה, תרשום מספר: 03...לא יודע. נו נועם - תתקשר תשאל.<br />הנה, תרשום מספר: 03-6242783.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-35040401526871883182010-02-01T10:18:00.314+02:002010-02-01T10:18:00.314+02:00דיוויד כהן (dancing camel) מפסטר?דיוויד כהן (dancing camel) מפסטר?נועםnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-7687239005244823962010-02-01T09:57:28.184+02:002010-02-01T09:57:28.184+02:00קודם כל, דגן אתה ענק, אין ספק. הסקרנות, החקרנות, ה...קודם כל, דגן אתה ענק, אין ספק. הסקרנות, החקרנות, היצירתיות ובראש ובראשונה ה-passion.<br />לגופו של הדיון לדעתי, נקודת המפתח היא הגודל או הנפח בנפחים מסוימים אם רוצים להשיג חיי מדף חייבים לפסטר במחיר של (מה לעשות) בירה פחות טובה.<br />לדעתי הדוגמה הקלאסית היא מבשלת "כנען" המסתורית אתה יכול ליפול על בקבוק מצוין ומאידך על 5 מקולקלים ברצף.אדיhttps://www.blogger.com/profile/05976203277854137213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-22138547554923073462010-02-01T08:59:25.126+02:002010-02-01T08:59:25.126+02:00הייתי לפני כמה זמן בחנות אלכוהול והיו לו על המדף ר...הייתי לפני כמה זמן בחנות אלכוהול והיו לו על המדף רק בקבוקים של מבשלת בוטיק אחת. שאלתי את בעל החנות למה הוא לא מחזיק עוד. הוא אמר שהיה שמח ושלמעשה היו לו עוד עד אתמול, אבל הוא החזיר אותם ליצרן כי פג תוקף.<br /><br />ריפטין - תהיה פרקטי. אתה יכול להגיד את מה שאמרת רק אם הבקבוק עובר מהיד שלך ליד של זה ששותה. זה לא יחזיק מעמד בחיים האמיתיים עם שרשרת אספקה של שבועות. מבחינה זו דווקא השינוי האיטי ביין הוא יתרון.<br /><br />יכול להיות שמבשלת בוטיק יכולה להחזיק בירה אחת או שתיים שיתפארו בהיותן לא מפוסטרות, אבל אני לא חושב שמבשלת בוטיק יכולה לשווק על טהרת ה"אין פיסטור".<br /><br />חוצמזה ריפטין - קודם נראה אם תרגיש בהבדל... אח"כ נדבר (-:Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-10583099229989450522010-02-01T08:52:16.649+02:002010-02-01T08:52:16.649+02:00ריפטין,
אהבתי את החשיבה שלך. לדעתי אתה צודק, ההתפ...ריפטין, <br />אהבתי את החשיבה שלך. לדעתי אתה צודק, ההתפתחות של בירת בוטיק לאחר הביקבוק לא צריכה להיות חיסרון, אלא באמת יתרון. זה הכל עניין של שיווק.נועםnoreply@blogger.com