tag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post1019878344858861198..comments2024-01-29T11:31:18.620+02:00Comments on מבשלת הבירה הביתית שלי - הבלוג של דגן: בניית מחליף חום לצינון בירהDaganhttp://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-17969919593128683152020-08-06T13:32:05.139+03:002020-08-06T13:32:05.139+03:00דודו, מעבירים סבון ומים חמים (סבון של מדיח כלים הכ...דודו, מעבירים סבון ומים חמים (סבון של מדיח כלים הכי טוב), אחרי קצת סחרור סוגרים את הפתח התחתון ונותנים לעמוד כמה זמן. אח"כ שוטפים בהרבה מים ומנקזים. כשהמחליף חום עומד אנכית יש ניקוז טוב ולא נשארים מים בפנים.<br />לגבי המים שבין הצינורות - גם אם יש שם קצת עובש, לא קרה כלום. זה לא בא במגע עם הבירה.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-72161878602793037312020-08-06T13:05:44.515+03:002020-08-06T13:05:44.515+03:00איך אני מנקה ובעיקר מחטא את פנים צינורית הנחושת מש...איך אני מנקה ובעיקר מחטא את פנים צינורית הנחושת משאריות הבירה?<br />וגם מה בנוגע למים שנשארים בין 2 הצינוריות כלומר מים כלואים בתום השימוש שיכולים להעלות עובש למשל?דודוnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-3199456870474154062015-12-30T18:41:22.650+02:002015-12-30T18:41:22.650+02:00שלום דגן
אני חדש בבישול OG וברצוני לבנות מחליף חו...שלום דגן<br /><br />אני חדש בבישול OG וברצוני לבנות מחליף חום זרימה נגדית כמתואר בפוסט שלך.<br /><br />מספר שאלות:<br /><br />1. אני מבין שהתירוש החם זורם לצינור נחושת בגרביטציה.<br /> האם הוא כבר יוצא מהמעביר חום בטמפ' הרצויה (בסביבות 20 מעלות)?<br /> או שצריך להעביר כמה פעמים?<br /><br />2. אני מניח שאתה מחבר צינור PVC לתעשיית מזון בין ברז הסיר לצינור נחושת של המחליף?<br /><br />3. האם הצינור PVC של המחליף עצמו אמור להיות עמיד לטמפ' גבוהה או שבגלל זרימת המים מספיק אחד פשוט?<br /><br />4. כמה זמן לוקח בערך לקרר 20 ליטר תירוש רותח?<br /><br />5. איך אתה דואג שהתירוש שיוצא מקורר מהמחליף לא יזדהם?<br /><br />סליחה על הפניה כל כך הרבה זמן אחרי שכתבת את הפוסט.<br /><br />תודה<br /><br />ארזAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11119758675110792930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-39377959663516736322013-06-04T20:49:25.932+03:002013-06-04T20:49:25.932+03:00אנונימי שלום,
גרביטציה היא הסוד!!!
תראה למשל בפוס...אנונימי שלום,<br /><br />גרביטציה היא הסוד!!!<br />תראה למשל בפוסט הזה:<br />http://myhomebrewedbeer.blogspot.co.il/2009/07/10.html<br />הסיר צריך להיות מעל מחליף החום ומחליף החום צריך להיות מעל מיכל התסיסה. אני השתמשלי בסולם קטן אבל כל מבנה אחר גם יהיה בסדר.<br /><br />ממליץ לך על "חובבי ציון" (חפש בגוגל) שם תוכל להעלות כל נושא ושאלה ועשרות רבות של מבשלים ישמחו לעזור לך.<br /><br />בהצלחה.<br />דגןDaganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-63314696805049908352013-06-04T11:16:07.062+03:002013-06-04T11:16:07.062+03:00דגן שלום, אני מנסה לבנות מחליף חום על פי המודל שלך...דגן שלום, אני מנסה לבנות מחליף חום על פי המודל שלך, ולא כל כך הבנתי מה גורם לבירה לנוע בצינור. את הפתח של המים אני מחבר לצינור כלשהו והלחץ יזיז אותם בצינור אולם את הבירה אשר בשלב זה נמצאת בסיר חם אין לי מושג איך להעביר<br />לתשובתך אודהAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-10322607397522423332011-03-20T18:30:26.304+02:002011-03-20T18:30:26.304+02:00שלח/י לי מייל (dagan@mivshelet.com) ואנסה להסביר ב...שלח/י לי מייל (dagan@mivshelet.com) ואנסה להסביר ביתר פירוט.Daganhttps://www.blogger.com/profile/04410106192735926193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2678706190607173149.post-15935460641632783582011-03-20T18:25:59.990+02:002011-03-20T18:25:59.990+02:00שלום דגן לא הבנתי איך הבירה נכנסת לסליל נחושת ואיך...שלום דגן לא הבנתי איך הבירה נכנסת לסליל נחושת ואיך היא יוצאת ולאן? תודהAnonymousnoreply@blogger.com