ספר אחד שאני קורא באינטרנט כל פעם שאני מרגיש שחסרה לי איזו פיסת מידע הוא How To Brew של ג'ון פאלמר (14$ באמזון). מבחינתי זהו התנ"ך האולטימטיבי שלמרות שניכר בו שהוא נכתב בעידן אחר (בעיקר התמונות הארכאיות מסגירות את גילו של הספר) הוא שומר על ערכו ושום ספריה של מבשלה ביתית אינה שלמה בלעדיו. למרות שהספר נמצא במלואו באינטרנט - אין כמו נייר.
הספר השני הוא ספר שחוץ מהעובדה ששמעתי עליו דברים טובים - גם מחברים וגם ב-podcasts באינטרנט, קנייתו מוצדקת ולו רק בגלל שמו שבהחלט עושה חשק. זהו Radical Brewing של רנדי מושר (גם הוא 14$ באמזון). הספר כולל מתכונים ושיטות לבישול בירות מיוחדות ומקוריות, דרכים לשימוש בתוספות שונות, הרבה טבלאות וכלי עבודה והרבה רעיונות וכיוונים. זה ספר שעוד יחקר לעומקו ואם יהיו דברים שיצדיקו פרסום - אתם תדעו.
הספר השלישי הוא Designing Great Beers של ריי דניאלס (16$ באמזון). גם זה ספר ששמעתי עליו רבות וטובות והוא גם הראשון שהתחלתי לקרוא. הספר מתווה תהליכים ושיטות עבודה החל בשלב בחירת הבירה לבישול, הגדרת המאפיינים הרצויים שלה וכלה בדרכים ובשיטות להשגתם. אני אמנם בתחילת הספר אבל הוא בהחלט נראה מבטיח.
ולפני שהולכים לישון - יריב, חבר שביקר אצלי היום הפנה אותי לכתבה הזאת במגזין כלכליסט, שמשדרת נימה אופטימית בכל הנוגע למגמות העתידיות בשוק בירות הבוטיק בישראל. יפה לראות שלמרות שההתמקדות בכתבה היא דווקא בשחקנים הגדולים והעשירים, בסוף דווקא הקטנים עם הברק בעיניים מצטלמים הכי טוב. שאפו לאפינג בודהה על תמונת האמצע. קריאה מהנה ולילה טוב. בשבת - חוזרים לעבודה. גם ביקבוק וגם בישול.
הספר השני הוא ספר שחוץ מהעובדה ששמעתי עליו דברים טובים - גם מחברים וגם ב-podcasts באינטרנט, קנייתו מוצדקת ולו רק בגלל שמו שבהחלט עושה חשק. זהו Radical Brewing של רנדי מושר (גם הוא 14$ באמזון). הספר כולל מתכונים ושיטות לבישול בירות מיוחדות ומקוריות, דרכים לשימוש בתוספות שונות, הרבה טבלאות וכלי עבודה והרבה רעיונות וכיוונים. זה ספר שעוד יחקר לעומקו ואם יהיו דברים שיצדיקו פרסום - אתם תדעו.
הספר השלישי הוא Designing Great Beers של ריי דניאלס (16$ באמזון). גם זה ספר ששמעתי עליו רבות וטובות והוא גם הראשון שהתחלתי לקרוא. הספר מתווה תהליכים ושיטות עבודה החל בשלב בחירת הבירה לבישול, הגדרת המאפיינים הרצויים שלה וכלה בדרכים ובשיטות להשגתם. אני אמנם בתחילת הספר אבל הוא בהחלט נראה מבטיח.
ולפני שהולכים לישון - יריב, חבר שביקר אצלי היום הפנה אותי לכתבה הזאת במגזין כלכליסט, שמשדרת נימה אופטימית בכל הנוגע למגמות העתידיות בשוק בירות הבוטיק בישראל. יפה לראות שלמרות שההתמקדות בכתבה היא דווקא בשחקנים הגדולים והעשירים, בסוף דווקא הקטנים עם הברק בעיניים מצטלמים הכי טוב. שאפו לאפינג בודהה על תמונת האמצע. קריאה מהנה ולילה טוב. בשבת - חוזרים לעבודה. גם ביקבוק וגם בישול.